Haberler

Van' Daki Nevruz Kutlamaları İçin Yerek Kıyafetlerle Bildiri

"bugün Ulusal Kıyafetlerimizi Giydik"

"BUGÜN ULUSAL KIYAFETLERİMİZİ GİYDİK"

BARIŞ ve Demokrasi Partisi (BDP) Van'daki Nevruz kutlamaları için bildiri dağıttı. Şel-şepik giyen BDP Van İl Başkanı Cüneyt Caniş, 20 Mart'ta yapacakları Nevruz kutlamaları için halkı davet etti. Yerel kıyafetlerle cadde ve sokaklarda Bildiri dağıtan Caniş,"Bugün buraya ulusal kıyafetlerimizi giyerek çıkma gereği duyduk. Çünkü Nevruz'da herkesin kendi rengiyle, kendi sesiyle ve kendi çeşitliliğini yansıtarak katılması gerektiğini düşünüyoruz" dedi.

Van'da BDP'nin organize ettiği Nevruz kutlamaları 20 Mart'ta Van Kalesi'nin güneyinde boş alanda yapılacak. Bugün BDP İl Başkanlığı önünde toplanan BDP Edremit İçesi Belediye Başkanı Abdulkerim Sayan, BDP Bostaniçi Beldesi Belediye Başkanı Nezahat Ergüneş,BDP Van İl Başkanı Cüneyt Caniş ve parti üyeleri hazırladıkları Nevruz'a davet bildirilerini cadde ve sokakları gezerek vatandaşa dağıttı. Bildiri dağıtan İl Başkanı Caniş ve Belediye başkanlarının da Sel- şepik giymeleri dikkat çekti. Parti binası önünde bir açıklama yapan İl Başkanı Caniş, Nevruz'a katılacak olanların kendi renkleriyle, kendi sesleriyle katılmalarını istediklerini söyledi. Caniş şöyle konuştu:

HERKES KENDİ RENGİYLE KATILSIN

"20 Mart 2010 tarihinde Van Kalesi yanında yapacağımız Nevroz kutlamasına halkımızı davet amaçlı bugün bildiri dağıtacağız. Sizde takdir edersiniz ki bugün buraya ulusal kıyafetlerimizi giyerek çıkma gereği duyduk. Çünkü Nevruz'da herkesin kendi rengiyle, kendi sesiyle ve kendi çeşitliliğini yansıtarak katılması gerektiğini düşünüyoruz. Dolayısıyla biz bugün Van'ın cadde ve sokaklarında dolaşarak halkımızı Nevruz'a davet amaçlı bildirilerimizi dağıtacağız. Bizim halkımızdan temel talebimiz, herkesin kendi rengiyle ve olabildiğince güçlü bir şekilde Nevruz'a katılım sağlamalarıdır"

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

İran Cumhurbaşkanı Reisi ve Dışişleri Bakanı helikopter kazasında hayatını kaybetti

İran Cumhurbaşkanı Reisi ve Dışişleri Bakanı helikopter kazasında hayatını kaybetti

Cumhurbaşkanı Reisi'nin ölümünde suikast iddiası! Drone enkazın çevresinde birini görüntüledi

Cumhurbaşkanı Reisi'nin ölümünde suikast iddiası! Drone enkazın çevresinde birini görüntüledi

Helikopteri düşen İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin Instagram hesabından 'Benim için dua edin' paylaşımı

Helikopteri düşen İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin Instagram hesabından "Benim için dua edin" paylaşımı

Dursun Özbek'in 'Delikanlıysa gel' çağrısına Ali Koç'tan gece yarısı bomba yanıt

Dursun Özbek'in "Delikanlıysa gel" çağrısına Ali Koç'tan gece yarısı bomba yanıt

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title