Haberler

Van?Da Operasyonlara Hayır Yürüyüşü

Güncelleme:

Van'da Barış ve Demokrasi Partisi'nin (bdp) Organizesiyle "operasyonlara Hayır" Yürüşüyü Gerçekleştirildi. İtfaiye Kavşağından Başlayıp Sanat Sokağı'nda Son Bulan Yürüyüşte Polis Geniş Güvenlik Önlemi Aldı. Toplana Kalabalığa Konuşan Bdp Van İl Başkanı Cüneyt Caniş, "kürtler Barışta Israr Ediyor. Öcalan'ın Barış Sürecinden Çekilirse Neler Yaşanacağını Biliyorsunuz" Dedi.

VAN'da Barış ve Demokrasi Partisi'nin (BDP) organizesiyle "Operasyonlara hayır" yürüşüyü gerçekleştirildi. İtfaiye kavşağından başlayıp Sanat Sokağı'nda son bulan yürüyüşte polis geniş güvenlik önlemi aldı. Toplana kalabalığa konuşan BDP Van İl Başkanı Cüneyt Caniş, "Kürtler barışta ısrar ediyor. Öcalan'ın barış sürecinden çekilirse neler yaşanacağını biliyorsunuz" dedi.

İtfaiye kavşağında toplanan aralarında BDP'li ilçe ve belde belediye başkanları, BDP İl Başkanı Cüneyt Caniş ve yaklaşık bin kişi pankartlar, PKK terör örgütü ve elebaşı Abdullah Öcalan lehine slogan atarak Cumhuriyet Caddesi üzerindeki Sanat Sokağı'na geldi. Burada kalabalığa, BDP İl Başkanı Cüneyt Caniş konuşma yaptı. İl Başkanı Caniş, Öcalan'ın barış sürecinden çekilmesi sonrası olayların yaşanacağını söyledi. PKK terör örgütünün 2004 yılından buyana tek taraflı ateşkes ilan ettiğini savunan Caniş, şöyle konuştu:

OPERASYONLAR DURSUN BARIŞ ELİ TUTULSUN

"Bu yürüyüşü 31 Mayıs'a denk getirip gündeme getirmemimiz çok önemli bir anlamı var. Öcalan süreçten çekildiğini deklare etti. Bu güne kadar muhattap bulamadıklarını söyleyenler dün olduğu gibi bugünde Kürtlerin muhattap olmadığını söylediler ve bizi savaşın içine çektiler. PKK'nın tek taraflı ateşkes kararına karşı 8 yıldır hükümet operasyonlarla karşılık veriyor. Bu sürecin daha da ilerliyeceği işaretini vermiştir. Kürtler olarak barışta ısrar etmemize rağmen dağlar savaş alanına çevrildi. Gerilla ve asker cenazeleri gelmeye devam ediyor. Devlet aklı bunun karşısında susuyor ve silahlar konuşuyor. Öcalan mevcut süreçten çekilirse neler yaşanacağını hepiniz çok iyi biliyorsunuz. Korkuyoruz ki evlere gelecek asker ve gerilla cenazelerinde artış olacak. Bunda ne Kürt halkı nede başka halkları sorumlu tutmuyoruz. Tek sorumlu AKP'dir. Bu sürece Öcalan dahil edilmezse, oparasyonlar gözden geçirilmezse ne yazıkki kirli bir savaş ortamına gireceğiz. Diyoruz ki operasyonlar dursun. Uzatılan barış eli derhal tutulsun."

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Hangi renkleri karıştırırsak kırmızı olur? Kırmızı rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Hangi renkleri karıştırırsak mor olur? Mor rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Fuşya rengi nasıl elde edilir? Fuşya hangi renklerin karışımı ile yapılır? Turuncu nasıl elde edilir? Turuncu hangi renklerden oluşur, guaj boya ile nasıl yapılır? 5 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 5 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 5 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 5 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 5 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Kahverengi nasıl elde edilir? Guaj ve akrilik boya ile kahverengi nasıl yapılır? 6 Mayıs Pazartesi 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 6 Mayıs burç yorumları nedir? Real Madrid şampiyon mu oldu? 2024 İspanya La Liga şampiyonu kim oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title