Haberler

Van'da Kaybolan Nehir'in Cesedinin Bulunması

Van'ın Gürpınar ilçesinde yaklaşık 4,5 ay önce kaybolan 4 yaşındaki Nehir Aslan'ın cesedinin bulunması, aileyi yasa boğdu.

Van'ın Gürpınar ilçesinde yaklaşık 4,5 ay önce kaybolan 4 yaşındaki Nehir Aslan'ın cesedinin bulunması, aileyi yasa boğdu.

Kırkgeçit Mahallesi'ndeki evlerinin önünde oynarken 29 Ekim 2014'te kaybolan ve dün evinin 50 metre ilerisinde bir metre derinliğindeki bataklıkta cesedi bulunan küçük kızın ailesi, kayıp zannederek tüm Türkiye'de aradıkları kızlarının ölüm haberiyle yıkılırken, bir taraftan da ölü de olsa bulunmasıyla teselli oluyor.

Dün ailece yaşadıklarını gazetecilerle paylaşan baba Erkan Aslan, komşularının gelinin su almaya giderken gördüğünü ve kayınpederine söylediğini, onun da amcasını aradığını ifade etti.

Amcasının durumu jandarmaya bildirmesiyle cesedin ortaya çıkarıldığını anlatan Aslan, şöyle devam etti:

"Ben teşhis için geldiğimde su şimdikinden çoktu ve kızım suyun üstündeydi. Mevsim suyu olduğu için çoğalmış. Nehir de bayağı üstteydi. Çürüme yoktu tabii. Sonuç itibarıyla 4,5 aydır karın altında kalıyordu. Şu anda kelimenin bittiği yerde durduk. Sokak sokak çocuğumu ararken, Güneydoğu, Doğu Anadolu Bölgesi'nde, İstanbul'da ararken, kızım meğer evimin 50 metre ötesinde 4,5 aydır cansız bedeniyle yatıyormuş. Kızımın aranmasında herkesin emeği var. AFAD, jandarma, köylüler, korucular, yani herkes aylarca buraya defalarca baktı."

"Kızım buradan geçerken ayağı tele asılmış"

Bu zamana kadar nasıl bulunmadığını halen anlayamadığını vurgulayan Aslan, "Burada bulunmasında hiçbir şey aramıyorum. Herhangi bir çelişki de bulunmuyor. Kızım buradan geçerken ayağı tele asılmış, yüz üstü düşmüş. Zaten dün bulunduğunda da yüz üstü bulunuyordu. Ben kimseden şüphelenmiyorum. Zaten Nehir otopsiye gönderildi. Otopside her şey ortaya çıkacak. Kızımı arama çalışmalarında zahmet gören, sadece burada değil, Türkiye'nin her tarafında arama yapan herkese çok teşekkür ederim" diye konuştu.

Evlat acısı nedeniyle konuşmakta zorlanan anne Hatice Aslan ise "Hiçbir şey söyleyemeyeceğim. Herkese çok teşekkür ederim. Kızımı çok iyi aradılar ama ben kemiklerini buldum. Artık hiçbir şey diyemiyorum. Kızımın kemiklerini buldum. Bir tek onu istiyordum, onu da buldum. Allah herkesten razı olsun. Nehir'i çok aradılar, üstüne çok düştüler. Herkese çok teşekkür ederim" dedi.

Kaynak: AA / Yerel

Erkan Aslan Gürpınar Türkiye Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title