Haberler

Van'da Gerginlik

Demokratik Bölgeler Partisi Van İl Başkanlığı tarafından düzenlenen yürüyüşte polise taşla saldıran gruba, biber gazıyla müdahale edildi.

Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Van İl Başkanlığı tarafından düzenlenen yürüyüşte kısa süreli gerginlik yaşandı.

Sebze Hali Kavşağı'nda bir araya gelen HDP Van milletvekilleri Nazmi Gür, Kemal Aktaş ve Özdal Üçer ile Bağımsız Van Milletvekili Aysel Tuğluk'un da aralarında bulunduğu kalabalık, İki Nisan Kavşağı'na kadar yürüdü.

Burada yoğun güvenlik önlemi alan çevik kuvvet ekiplerinin grubun daha fazla ilerlemesine izin vermemesi üzerine devreye giren milletvekilleri, görevli polislerle görüşerek izin verilmesini istedi.

Görüşmelerin ardından partililerin Van Büyükşehir Belediye Başkanlığının bulunduğu binanın önüne kadar yürümesine izin verildi.

Bunun üzerine yürüyüşe devam eden kalabalık arasındaki bir grup, terör örgütü lehine slogan atarak polis ekiplerine taşla saldırdı. Polisin biber gazıyla müdahale ettiği göstericiler, ara sokaklara dağıldı.

Milletvekilleri ve DBP'li yöneticilerin de araya girmesiyle büyümeden önlenen gerginliğin ardından yürüyüşü sürdüren kalabalık, Van Büyükşehir Belediyesi önüne geldi.

Kalabalık, HDP Van Milletvekili Üçer'in konuşması sonrası olaysız dağıldı. - Van

Kaynak: AA / Yerel

nazmi gür Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title