Haberler

Van'da Eğitim Sorunları Tartışıldı

Van Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen ve yaklaşık 6 saat süren toplantıda ilin eğitim sorunları masaya yatırıldı.

Van Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen ve yaklaşık 6 saat süren toplantıda ilin eğitim sorunları masaya yatırıldı.

İlin eğitim sorunlarının görüşüldüğü toplantı Şişli Öğretmenevi'nde yapıldı. Toplantıya İl Milli Eğitim Müdürü Kıyasettin Kırekin, il müdür yardımcıları, şube müdürleri ve 13 ilçenin milli eğitim müdürleri katıldı.

Sorunların dile getirilmesi ve çözüme yönelik planların tartışıldığı toplantıda, eğitim alanında yaşanan bütün gelişmeler masaya yatırıldı. Van'da eğitim çıtasının yükseltilmesi için bütün sorunların çözümüne yönelik aktif adımların atılmasının fayda sağlayacağını belirten İl Milli Eğitim Müdürü Kıyasettin Kırekin, bu konuda özellikle ilçe müdürlerinin aktif rol üstlenmesi gerektiğini ifade etti. Yapılan toplantının gayet verimli geçtiğini belirten Kırekin, yaklaşık 6 saat süren toplantıda eğitimde yaşanan birçok sorunun tartışıldığını belirterek, "Öğretmen atamaları, öğrenci kayıtları, pansiyonlar, taşımalı eğitim, okul kantinleri, projeler, taşımalıda mağdur olan çocukların durumu, planlar, öğretmenevlerinin denetimi, öğrenci nakilleri, kayıt yapamayan öğrencilerin durumu, özellikle Milli Eğitim Bakanlığı'nın açıklamış olduğu liselerimize yeni kontenjanların idare edilmesi, birtakım liselerimizin derslik sayısının 34'ten 40'a çıkarılması, hatta çok fazla ihtiyaç olan ilçelerde bazı liselere şube ilave edilmesi, okullar arası geçişler gibi konularda fikir alışverişinde bulunulduk ve kararlar alındı. Bütün ilçe müdürlerimizin bu konularda görüşleri dikkate alındı. Toplantımız gayet verimli bir şekilde geçti. Bundan sonra her şube müdürümüz kendi alanı ile ilgili ayda bir defa ilçelerdeki şube müdürleri ile toplantı yapacak ve bütün verileri sisteme işleyecekler. Bizde bütün bu verileri aylık aylık takip edeceğiz. Aynı zaman yetiştirme takviye kursları ve destek kursları için bütün öğrencilerimizin yararlanması için bir planlama yapıldı. Bununla ilgili denetim grupları oluşturuldu. Eğitim öğretimin kalitesinin artırılması için özellikle her ay deneme sınavı yapılmasına karar verildi. Bunu ilçe kaymakamları, ilçedeki sivil toplum örgütleri ve benzeri paydaşların bu konuya destek vermeleri için görüşleri alınacak" şeklinde konuştu. - VAN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Milli Eğitim Müdürlüğü Şişli Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title