Haberler

Van'da Dostluk İlkokulu Açılışı Yapıldı

Güncelleme:

Van´da Ermişler Köyü'nde Caritas insani yardım kurumu tarafından yaptırılan Dostluk İlkokulu açılış töreni yapıldı.

Ermişler Köyü Dostluk İlkokulu açılış törenine; Van Valisi Nezih Aydın Doğan, Van İl Milli Eğitim Müdürü Mucip Kına, Caritas Başakanı Yusuf Sağ, Caritas Müdürü Rinaldo Marmara, Plt. Kurmay Albay İrfan Kızılaslan, Emniyet Müdürü Ümit Yurdakul, vatandaşlar katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan açılış töreninde okul öğrencileri adına konuşan Zeynep Yavuzay, bugün dünyanın en mutlu insanıyım. Hayal ettiğiğmiz okulumuza kavuştuk. Sayenizde modern bir okulda eğitime devam edeceğiz. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum ifadelerini kullandı.

Konuşmasına duygulanırsam kusura bakmayın diye başlayan Caritas Yardım Üniteleri başkanı Yusuf Sağ, "İdil'de yoksul bir ailenin çocuğu olarak dünyaya geldim. Çalışarak, çabalayarak ilerledim. Burada bulunan yetkililerimizde çalışarak, çabalayarak bu seviyelere gelmişlerdir. Sayın valimizin Van'a gelişlerinin berekete, mutluluğa ve içinde bulunduğumuz barış ortamına vesile olmasını dilerim. Dostluk ismini seçmemizin temelinde barış, birlik, beraberlik ve huzur olduğu içindir. Bu nedenle dostlukla yola çıkılmalı. Kardeşlik bağlarının güçlenmesi için Diyaloğun Meyveleri adlı kitabımı Türkiye Yazarlar ve Gazeteciler Vakfı aracılığıyla çıkarıyorum. Hiçbirimiz din, ırk ve milleti seçmedik. Bu nedenle maziyi unutarak yolla devam etmeliyiz. Türk halkları olarak bu topraklara bereket katmalıyız. Teşriflerinden dolayı Valimize ve tüm katılımcılara teşekkür ediyorum."dedi.

Van İl Milli Eğitim Müdürü Mucip Kına, "Okulumuzda, 6 derslik ve yemekhane mevcuttur. Bugüne kadar 80 hayırseverimiz toplumsal dayanışmanın en güzel örneğini göstererek ilimize bir eser kazandırmışlardır. Kendilerine teşekkür ediyorum." dedi.

Birliğe, beraberliğe, kardeşliğe vurgunun en önemli örneğinin, insanlığın ölmediğinin dünya ve ülkemizde ipuçlarını gördüğümüzü belirten Van Valisi Nezih Aydın Doğan, "Hepimiz farklı etniklere sahip olabiliriz. Ama ortak noktamız insanlıktır. Bazı dönemlerde insanlık kendini inkar ederken, bazı dönemlerde de kendini keşfeder. Tsunami felaketinde, Marmara depreminde insanlık budur dedik. Hep felaket döneminde insanlık budur denilmesinden ziyade sulh, selamet döneminde insanlık budur dedirtmeliyiz." dedi.

Açılış töreninde yapılan konuşmaların ardından Vali Doğan, Şirket Yetkilisi Sağ´a teşekkür plaketi verdi.

Vali Doğan, İl Milli Eğitim Müdürü Kına, davetlilerin katılımı ile Ermişler Köyü Dostluk İlkokulunun açılış kurdelesini kesti.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Aydın Doğan Mucip Kına Marmara Güncel Haberler

Gözaltına alınan 3 emniyet müdürü Ayhan Bora Kaplan'ı yaka paça yakalayan kişilermiş

Gözaltına alınan 3 emniyet müdürü Ayhan Bora Kaplan'ı yaka paça yakalayan kişilermiş

Evinde yasak aşk kaçamağı yapan kadın, kocasına yakalandı! Bıçak ve boru anahtarıyla dehşet saçtı

Evinde yasak aşk kaçamağı yapan kadın, kocasına yakalandı! Bıçak ve boru anahtarıyla dehşet saçtı

Milletvekili, çiftçinin tarlasını ayağında galoşla inceledi

Milletvekili, çiftçinin tarlasını ayağında galoşla inceledi

Bakmadan Geçme

16 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 16 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 16 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 16 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 16 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 16 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 16 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 16 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Brighton Chelsea maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Brighton Chelsea maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Manchester United Newcastle maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) M.United Newcastle maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Manchester United Newcastle maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! M.United Newcastle maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Brighton Chelsea maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Brighton Chelsea maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Manchester United Newcastle maçı CANLI izle! 15 Mayıs MANU Newcastle maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Brighton Chelsea maçı CANLI izle! 15 Mayıs Brighton Chelsea maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? VAR kalkıyor mu? Premier Lig'de VAR sistemi kaldırılacak mı?
Şiddet olaylarının tırmandığı Fransa'nın özerk bölgesi Yeni Kaledonya'da OHAL ilan edildi

Şiddet olaylarının tırmandığı Fransa'nın özerk bölgesi Yeni Kaledonya'da OHAL ilan edildi

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title