Haberler

Van'da "Çam Bebek Projesi"

Vali Münir Karaloğlu, Radyo Evi Derneği'nin (RADEV) öncülük yaptığı "Çam Bebek Projesi"ni çok önemli gördüğünü ifade etti.

Vali Münir Karaloğlu, Radyo Evi Derneği'nin (RADEV) öncülük yaptığı "Çam Bebek Projesi"ni çok önemli gördüğünü ifade etti.

Yüzüncü Yıl Üniversitesi'nin (YYÜ) 30. kuruluş yıl dönümü etkinlikleri çerçevesinde, Zeve Kampüsü Prof. Dr. Cengiz Andiç Kültür Merkezi'nde konser düzenlendi. Konser öncesinde konuşan Karaloğlu, RADEV'in sosyal sorumluluk projesi olarak ülkenin çeşitli bölgelerinde çam bebekleri toprakla buluşturduğunu ifade etti.

Karaloğlu, şöyle konuştu:

"Van ve Erciş'te, 30 bin çam bebek fidanı, toprakla buluşturulacak. Bu gençlere duyarlılıklarından dolayı teşekkür ederim. Evliya Çelebi'nin Seyahatnamesi'nde, 'Van'dan Erciş'e giderken orman yoğunluğundan zorlandık' der. Bugün Van'dan Erciş'e giderken, Allah rıza için, altında gölgeleneceğiniz neredeyse bir tane ağaç yok. Yeniden bu toprakları yeşillendirmemiz, ağaçlandırmamız gerekiyor. Bir dönem bunu ihmal etmiş olabiliriz ama zararın neresinden dönersen kardır. Bunu sizlerle beraber yapacağız."

YYÜ Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal ise, RADEV Genel Başkanı Yusuf Erbaş'ın Çam Bebek Projesi'ni Van'da gerçekleştirmek istediğini ve bunu paylaştığını aktardı.

Depremden sonra üniversite ve kentin hızlı bir şekilde normale döndüğünü anımsatan Battal, bu çerçevede 'Çam Bebek Şöleni' ile üniversitede çevre düzenlemesi ve yeşillendirme çalışmalarını yoğunlaştıracaklarını ifade etti.

Battal, geçen yıl yaşanan iki deprem sonrası bütün binaları yeniden yaptıklarını belirterek, "30 yıldır yapılan bütün binalar elden geçirildi. Denetimler yapıldı. Bitmeyenler var. Bunlar da devam ediyor. Kampüsümüzü el birliğiyle yeşillendireceğiz. 30. yılımızda 30 farklı etkinliğimize devam edeceğiz. Bunlardan ilki Çam Bebek Şöleni. Baharın ağaçlarımızı alanlara dikeceğiz" dedi.

Konuşmalar sonrası RADEV Genel Başkanı Yusuf Erbaş, Vali Karaloğlu, Rektör Battal ve projeye destek veren kurum temsilcilerine plaket verdi.

Ardından düzenlenen konserde sanatçılar Neslihan, Ahmet Selçuk İlkan ve Ayhan Dilan'ın sahne aldı.

Muhabir: Sıtkı Yıldız

Yayıncı: Berin Arslan Çetin - VAN

Kaynak: AA / Yerel

Münir Karaloğlu Peyami Battal Bebek Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title