Haberler

Van Çizgi Film Kahramanı 'Nisi' Van'ı Dünyaya Tanıtıyor

Van'da 'mavi Fikirler' Sosyal Sorumluluk Projesi Kapsamında Hazırlanan 'nisi Dünyası Projesi' İlk Meyvelerini Vermeye Başladı. Projenin İlk Adımı Olan 'nisi Dünyası' İsimli Çocuk Dergisi Van'da İlköğretim Okullarına Dağıtılmaya Başlandı. Proje Kapsamında Çizgi Film ve Sinema Çekimlerine de Başlanan Projede Dergi ve Film Yayınları Farklı Dillerde Dünyaya Dağıtılarak Van'ın Tanıtımına Katkı Sunulacak.

Van'da 'Mavi Fikirler' sosyal sorumluluk projesi kapsamında hazırlanan 'Nisi Dünyası Projesi' ilk meyvelerini vermeye başladı. Projenin ilk adımı olan 'Nisi Dünyası' isimli çocuk dergisi Van'da ilköğretim okullarına dağıtılmaya başlandı. Proje kapsamında çizgi film ve sinema çekimlerine de başlanan projede dergi ve film yayınları farklı dillerde dünyaya dağıtılarak Van'ın tanıtımına katkı sunulacak.

'Mavi Fikirler' sosyal sorumluluk projesi kapsamında hazırlanan çizgi filmle, Van'ın dünyaya farklı yönleriyle tanıtılması hedeflendi. Minik Nisa'nın her hareket ve konuşması bire bir alınarak 'Nisi' karakterine aktarılacağı çizgi film serileri, yerel ve ulusal kanallarda gösterilecek. "Nisi'nin en yakın dostu ise Van kedisi 'Pisi' olacak. Proje kapsamında hazırlanan 'Nisi Dünyası' dergisi ise Van'da ilköğretim okullarına dağıtılırken Türkiye ve dünyada da farklı dillerde basılarak Van dünyaya tanıtılacak. Proje Danışmanı İzzet Gülaçar, amaçlarının Van'ı dünyaya en iyi şekilde tanıtmak olduğunu belirtirken şöyle dedi:

"Kahramanımız tıpkı ünlü çizgi film kahramanı Caillou gibi hem bilgili hem de sevecen olacak. Nisi birçok çocuğun arasından seçildi. Tam da bu bölgenin çocuğunu tanıtan bir portre. Çok sevimli ve akıllı, bir kız çocuğu. Bugün ilk dergimizin ilk sayısını çıkarttık. Aaylık basılacak. İlk 5 bin adeti merkez okullarda dağıtıldı. Televizyon yayınlarımızın da en kısa zamanda akışına başlanılacak."

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Görüntü Türkiye'den! Ağaçtaki dev yılanı görenler gerçek olduğuna inanamıyor

Görüntü Türkiye'den! Ağaçtaki dev yılanı görenler gerçek olduğuna inanamıyor

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin yeni müfredatı onayladı

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin yeni müfredatı onayladı

Sokak hayvanlarıyla ilgili çarpıcı anket! Üç kişiden ikisi 'Çözüm kısırlaştırma' diyor

Sokak hayvanlarıyla ilgili çarpıcı anket! Üç kişiden ikisi "Çözüm kısırlaştırma" diyor

Üç ilimize sınırı olan bölgede petrol bulundu

Üç ilimize sınırı olan bölgede petrol bulundu

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title