Haberler

Valilikten Olimpik Yüzme Havuzu Açıklaması

Gaziantep Valiliği İl Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü tarafından Gaziantep Valisi Erdal Ata adına yazılı bir basın açıklaması yayınlandı.

Gaziantep Valiliği İl Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü tarafından Gaziantep Valisi Erdal Ata adına yazılı bir basın açıklaması yayınlandı.

Basın açıklamasında, "Gaziantep İl Özel İdaresi tarafından ilimizin ihtiyacı olarak değerlendirilerek yüksek standartlarda bir "Olimpik Yüzme Havuzu" yapılması kararlaştırılmış ve konuyla ilgili olarak yapılan planlama neticesinde 20.01.2011 tarihinde yapılan ihale neticesinde ilaheyi kazanan firma ile 07.03.2011 tarihinde sözleşme imzalanarak yer teslimi yapılmış ve inşaata başlanılmıştır.

Sözleşme kapsamında işin yapım süresi 900 takvim günü olarak belirlenerek, iş bitimi 22.08.2013 tarihi olarak tespit edilmiştir.

İnşaat imalatı 2012 yılının Haziran ayına kadar iş programına uyumlu olarak devam etmiş, sonrasında yüklenicinin mali sorunları nedeniyle yüklenici tarafından inşaat durdurulduğunda, inşaatın tamamlanması ve iş programına uygun imalat yapılması için yükleniciye resmi bildirimler yapılmıştır.

Yüklenicinin İflas ertelemesi talebinin kabulü sonrasında Kayyum Heyeti atanmış ve inşaatın kayyum heyeti nezaretinde yürütülmesine karar verilmiş, iflas erteleme sürecinde Olimpik Yüzme Havuzu yapım işinde tam bir yıl boyunca imalat yapılmamıştır.

İnşaata tekrar başlanıldıktan sonra yapılması gereken ek imalatlara ait süre uzatım kararı alınarak iş bitim tarihi 22.10.2013 olarak revize edilmiş, ancak yüklenicinin mali aczi devam ettiğinden, Ankara 13. Asliye Ticaret Mahkemesi tarafından yüklenicinin iflasına karar verilmiştir.

Bu aşamada 6360 sayılı yasa uyarınca İl Özel İdaresinin kapanması nedeniyle söz konusu inşaat Devir Tasfiye ve Paylaştırma Komisyonunun 25.04.2014 tarihli kararı ile Gaziantep Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğüne tahsis edilmiş olup, inşaatın ikmali Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı (YİKOB) tarafından yapılmaktadır.

Yüklenicinin taahhüdünü yerine getirmemesi sonucunda 25.09.2014 tarihinde fesih işlemi gerçekleştirilmiş olup, fesih hesabının yapılmasına devam edilmektedir.

Yarım kalan uzay çatı çubuk sisteminin tamamlanması için 09.01.2015 tarihinde ihale yapılmış olup, sözleşme imza aşamasındadır.

Olimpik Yüzme Havuzunun bir an önce tamamlanarak hizmete açılabilmesi için Valiliğimizce gerekli tedbirler alınmış olup, ikmal inşaatı işinin keşif ve proje işlemleri devam etmektedir.

Kamuoyuna saygı ile duyurulur" ifadelerine yer verildi. - GAZİANTEP

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title