Haberler

Vali Tutulmaz Siirt-Eruh-Şırnak Karayolunda İncelemede Bulundu

Siirt Valisi Mustafa Tutulmaz, yapımı devam eden Siirt-Eruh, Eruh-Şırnak karayolunda incelemede bulundu.

Siirt Valisi Mustafa Tutulmaz, yapımı devam eden Siirt- Eruh, Eruh- Şırnak karayolunda incelemede bulundu.

Beraberinde İl Emniyet Müdürü Metin Özkan ve İl Jandarma Komutanı Albay Şenol Yeloğlu ile birlikte Siirt- Eruh karayoluna geçen Vali Tutulmaz, yapımı devam eden karayolu çalışmaları hakkında Diyarbakır Karayolları Bölge Müdürü Şamil Gülen'den bilgi aldı. Vali Tutulmaz, vatandaşların yapılacak hizmetlere destek vermesini isteyerek, "Siirt'te çevre yolunda açılan davalardan dolayı işlem görülmüyor. Ben buradan vatandaşların kolaylık sağlamasını istiyorum. Mesela Eruh-Şırnak karayolu üzerinde Eruh su içme hattı geçiyor. Bunun bozulup yerine daha modern bir su hattı yapılması gerekmektedir. Bunun içinde belediyenin Karayolları Müdürlüğü'ne destek vermesi gerekmektedir. Siirt-Eruh, Eruh-Şırnak karayolunun takipçisi olacağız" dedi.

Siirt-Eruh karayolunun ödenek yetersizliğinden bir türlü bitirilemediğini kaydeden Gülen, Eruh-Şırnak karayolunun genişletme çalışmalarının ise aralıksız devam ettiğini söyledi. Siirt-Eruh karayolunun 2015 yılında bitirilmesinin hedeflendiğini belirten Gülen, "Mevcut yolun büyük bir kısmını tamamladık. Çalışmalara başladığımızda ciddi sıkıntılar çektik nedeni ise çetin bir coğrafyada arazinin dağlık olmasından kaynaklanıyor. Dağları delerek yol açmaya çalışıyoruz. Ödenek yetersizliği de yolun bitimini geciktir. Ancak karayolunda sona doğru geldik. Zarova çayı üzerine yapılması planlanan ve maliyeti yaklaşık 60 milyon değerinde bir bütçe gereklidir, bunun için bizler bakanlığına gerekli ödenekte bulunduk. Hedefimiz 2015 yılında yolu tamamıyla bitirmektir" diye konuştu.

Vali ve beraberindekiler daha sonra Eruh-Şırnak karayoluna geçerek burada yapılan yol genişletme çalışmalarını inceledi. Eruh-Şırnak karayolunun hızlı bir şekilde ilerlediğini belirten Gülen, yol genişletme çalışmalarının aralıksız devam ettiğini söyledi.

Öte yanda geçen yıl Karayolları Müdürlüğü'ne 32 milyon lira ödenek ayrılırken, bu yıl bu ödeneğin 50 milyon lirayı bulacağı belirtildi. - SİİRT

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Mustafa Tutulmaz Şırnak Siirt Eruh Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title