Haberler

Vali Taşyapan, Teknokent'i Gezdi

Vali İbrahim Taşyapan, Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Teknokent Anonim Şirketi'ni gezerek, yatırımcılarla toplantı yaptı.

Vali İbrahim Taşyapan, Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Teknokent Anonim Şirketi'ni gezerek, yatırımcılarla toplantı yaptı.

YYÜ'deki bulunan Teknokent'e gelen Taşyapan, burada YYÜ Teknokent Genel Müdürü Yrd. Doç. Dr. Necat Görentaş tarafından karşılandı.

YYÜ Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal'ın da katıldığı programda, firmaları dolaşan Taşyapan, daha sonra firma sahipleriyle toplantı yaptı.

Basına kapalı gerçekleştirilen toplantının ardından gazetecilere açıklamada bulunan Rektör Battal, YYÜ Teknokent'in artık faaliyetine başladığını, müteşebbis ve bilim adamlarının iş yerlerini kurup Teknokent'te yerlerini aldıklarını belirtti.

Kısa sürede Teknokent'in resmi açılışını yapacaklarını vurgulayan Battal, şöyle konuştu:

"Teknokentimiz yaklaşık 23 işlik içeren bir yapıya sahip. Bu 23 işlikten yaklaşık 19 işlik dolduruldu. Ayrıca bizim İran Urumiye Üniversitesi'nden karşılıklı olarak teknokentlerde yer alma talebi geldi. Dolayısıyla bizde kabul ettik. Teknokentimizde bir işliğimizi de ofis olarak Urumiye Üniversitesi'ne tahsis ettik. Onlar da aynı şekilde kendi teknokentlerinde bize bir ofis tahsis edecek. Uluslararası düzeyde de bir ilişki kuracağız. Zaten üniversitemizin İran, Irak başta olmak üzere birçok ülkeyle bilimsel anlamda anlaşma ve protokolleri var. Bu protokoller çerçevesinde öğretim üyesi ve öğrenci değişimi var."

Teknokent'i biraz daha farklı konumda düşündüklerini ve sadece Van ile ilgili ARGE inovasyon çalışması yapılmayacağını ifade eden Battal, Teknokent'i bölge olarak değerlendirmek istediklerini, bu anlamda 3-4 üniversite ile görüşüp onlarında teknokentte yer almalarını istediklerini bildirdi.

Bunun sağlanması halinde bölgeye hitap edeceklerini kaydeden Battal, şunları anlattı:

"Teknokentteki firmaları, genel itibariyla tanıttık. Van'daki ARGE inovasyon çalışmalarını hızlandırmak, sanayici ve iş adamımıza yeni ufuklar açmak, üniversite ve iş adamı buluşmasını sağlamak için iş adamlarıyla projeler yapıp, iş adamlarına işlerini daha ileriye taşıma imkanı da vereceğiz. Teknokent ile Van'da ARGE ve inovasyon algısı çok üst düzeylere yükseldi. Bundan sonra değişik patentler alarak, üniversitemizin bilim ve iş camiasında tanınması sağlayacağız."

YYÜ Teknokent Genel Müdürü Yrd. Doç. Dr. Necat Görentaş ise YYÜ Teknokentin yapısı ile ilgili detaylı bilgiler verdi.

Kaynak: AA / Yerel

Necat Görentaş Peyami Battal Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Kral Charles öldü mü, sağlık durumu nasıl? Cenaze planları güncellendi Arda Güler maçı hangi kanalda 26 Nisan Cuma? 28 Nisan Pazar 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 28 Nisan burç yorumları nedir? 26-27 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title