Haberler

Vali Tapsız Dağ Hudut Karakolunu Ziyaret Etti

Kilis Valisi Süleyman Tapsız, 23 Temmuz'da Kilis Dağ Hudut Karakoluna ateş açması sonucu çatışmalarda ölü ele geçirilen DAEŞ üyesi teröristin Mısır uyruklu olduğunu söyledi.

Kilis Valisi Süleyman Tapsız,  23 Temmuz'da Kilis Dağ Hudut Karakoluna ateş açması sonucu çatışmalarda ölü ele geçirilen DAEŞ üyesi teröristin Mısır uyruklu olduğunu söyledi.

Tapsız, Gaziantep'in Oğuzeli ilçesine bağlı Dağ Hudut Karakolunu ziyaret etti. Tapsız, burada karakol komutanı Piyade Üst Teğmen Cenap Taşdemir tarafından karşılandı. Tapsız, askerlerle ve komutanlarla sohbet etti, onlara tatlı ikramında bulundu.

Dağ Hudut Karakolu çevresi olmak üzere Suriye sınırında alınan güvenlik önlemlerine değinen Tapsız, karakolda görev yapan rütbeli askerlerle fotoğraf çektirdi.

Karakol ziyaretinin ardından Tapsız, Dağ Hudut Karakolu karşısındaki alanda sınırdaki gelişmeleri izleyen basın mensuplarıyla da bir araya geldi. Tapsız, yaptığı açıklamada, sınırın sakin olduğunu, bir hareketliliğin bulunmadığını belirtti.

Karakoldaki askerleri ziyaret ettiğini hatırlatan Tapsız, şöyle dedi:

"Karakoldaki askerlerin moralleri gayet güzel. Terör örgütü DAEŞ üyelerinin 23 Temmuz'da Kilis Dağ Hudut Karakoluna ateş açması sonucu yaralanan 2 uzman çavuş bugün taburcu oldu. Bu iyi haberi karakolda vatani görev yapan askerlere ilettim. Onların yanında olduğumuzu birliğimizi beraberliğimizi pekiştirmek için askerlere ziyaret gerçekleştirdim."

Tapsız, gazetecilerin sınır bölgesindeki önlemlerin ne zaman biteceği sorusu üzerine, tedbirlerin 3 yıldır devam ettiğini anımsattı. Bakanlar Kurulu'nun aldığı kararla sınır fiziki güvenlik sistemi tek elden yürütüleceğini ifade eden Tapsız, şunları söyledi:

"Sınırımızı çok daha iyi güvenli hale getirecek proje uygulanması en kısa zamanda başlayacak. Bununla ilgili Kilis Valiliği olmak üzere bu projeyi uygulamaya çoktan başladık. Sınırın çok kontrollü olması ve çok modern hale getirilmesi ayrıca teknolojinin daha üst seviyede kullanıldığı sistem en kısa sürede oluşturulacak."

Özel Güvenlik bölgesi uygulamasının uzatılmasıyla ilgili de Tapsız,  büyük ihtimalle zaman zaman özel güvenlik uygulaması yöntemine başvuracaklarını dile getirdi.

Tapsız, bugün itibariyle özel güvenlik uygulamasının bittiğini, süre sona erdikten sonra hudut birlikleriyle Jandarma Alay Komutanı Gökhan Şahin ile tekrar değerlendirme yapacaklarını, ona göre uygulamayı uzatıp uzatmama kararı alacaklarını belirtti.

Tapsız, bir gazetecinin ölü ele geçirilen DAEŞ üyesinin kimliğinin belli olup olmadığı sorusu üzerine, "DAEŞ üyesi Mısırlı uyruklu, gerekli açıklamayı adli birimler verecek" dedi.

Vali Tapsız'a ziyarette Vali Yardımcısı Ulaş Akhan, İl Jandarma Komutanı Albay Necmi İnce, Kilis İl Jandarma Komutanı olarak atanan Albay Gökhan Şahin, Elbeyli Kaymakamı Gülhani Ozan Sarı, İl Emniyet Müdürü Candemir Özdemir eşlik etti.

Bu arada, Yeşil Kent Mezarlığı morgda bekletilen DAEŞ üyesinin cenazesinin 15 gün içerisinde bir yakını tarafından alınmazsa kimsesizler mezarlığına gömüleceği öğrenildi.

Kaynak: AA / Yerel

Süleyman Tapsız Gaziantep Kilis Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title