Haberler

Vali Şerif Yılmaz: Osb'de 'Gizli-saklı Yönetim Anlayışı' Artık Tarih Olmuştur

Kütahya Valisi Şerif Yılmaz, Organize Sanayi Bölgesi’nde (OSB) ’gizli-saklı yönetim anlayışı’nın artık tarih olduğunu kaydetti.

Kütahya Valisi Şerif Yılmaz, Organize Sanayi Bölgesi'nde (OSB) 'gizli-saklı yönetim anlayışı'nın artık tarih olduğunu kaydetti.

Dedikodu çıkaranlara itibar edilmemesini isteyen Vali Yılmaz, "İlimizde çok fazla müteşebbis yok, çoğu dışarıdan geliyor. Kütahya'da mevcut potansiyeli harekete geçirmeliyiz. Küçük sanayi sitesinde iş yapan, büyüme iradesi olan ve teknik olarak da imkanı olan firmaların oluşturacağı bir kooperatif kuruldu, yer tahsisi yapıldı. Burada özellikle sanayiye yönelik iş yapan firmalarımız daha sonra bizden 10 dönümlük yer isteyecek olan firmalar istiyoruz. Bunun için yer tahsisi yaptık. Bu kuruldu diye karşı çıkanlar, iş yapan olduğunda çelme takan, dedikodu çıkaran insanlar var. Onlara itibar etmeyin, zamanı geldiğinde o isimleri de açıklarım. Bu ülkede kim ne yapıyor, kim ne ise Devlet hepsini biliyor. Artık gizli saklı yok, o yönetim anlayışı bitti. Ben gerektiğinde her şeyi açıklarım. Beni buraya gönderen irade isteği doğrultusunda çalışırım, onun dışında hareket etmem" ifadelerini kullandı.

"ÇELME TAKANLAR, İŞİ ENGELLEYENLER HESABINI VERİR"

"Yatırım yapanlara, büyümeye çalışanlara köstek değil destek olun" diye seslenen Vali Şerif Yılmaz, "Küçücük yatırım yapmak isteyen insanların önünü kesmek için bir takım küçük hesaplar yapanlar varsa milletin önünde yaptığının hesabını verir. Herkes birbirine destek olsun, köstek olmasın. Kayseri'deki Boydak örneğine bakın. Büyük firmalar küçük firmaların çoğalması için bir gayret içerisinde. Boydaklarla rekabet edecebilecek olan bir sürü firma var hiçbiri engel olmuyor. Kayseri Ticaret ve Sanayi Odası olarak diğer mobilya sektörünün tümünü ilgilendiren müşterek ve örnek bir tesis yaptılar. Türkiye'de başka yok. Birlik başkanı bendim, kaynağın aktarılması için birlikte çalıştık. Biz böyle büyürüz. İş yapmak isteyenleri engellemeyin. Kütahya bugün belli bir rakamın altında vergi ve ihracata sahipse ve bunları da birkaç firma yapıyorsa sebebi budur. Keşke bugün vergiyi 50 firma paylaşsa, yüzde 10'larda kalsa en büyük firmamız. İstihdamı 50 firma paylaşsa ne kaybederiz, daha çok büyürüz. Siz istihdamı, üretimi, geliri paylaşır, sosyal adaleti sağlarsanız daha hızlı büyür ve gelişirsiniz. Başkasına akıl vererek olmaz, ilimizde bölgemizde sosyal adaleti sağlamalıyız. Dünya devi olacağız diyoruz. Buradaki adaleti bozarsanız, Afrika'dan söz edemez, oradaki adaleti tesis edemezsiniz. Bizim bu teknokent ile ilgili olsun, gerek kooperatifimizle ilgili olsun örnek bir çalışma yapacağız. Sadece Merkez'de olacak, alanı etkili kullanmalı ve yeni işadamlarımızı burada eğitmemiz lazım" dedi. (EFE) - KÜTAHYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Organize Sanayi Bölgesi Şerif Yılmaz Kayseri Kütahya Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title