Haberler

Vali Şerif Yılmaz: Kütahya Gazilerle Birlikte Anılan Bir Şehir

Kütahya Valisi Şerif Yılmaz, kendisini ziyaret eden gazilerin günü kutlayarak, "Kütahya kuruluştan itibaren hep gazilerle birlikte anılıyor" dedi.

Kütahya Valisi Şerif Yılmaz, kendisini ziyaret eden gazilerin günü kutlayarak, "Kütahya kuruluştan itibaren hep gazilerle birlikte anılıyor" dedi.

Kütahya'nın özelliği olan şir şehir olduğunu kaydeden Yılmaz, "Tüm şehitlerimize ve ahirete intikal eden gazilerimize Yüce Allah'tan rahmet diliyorum. Onlara bu saatten sonra yapacağımız tek şey dua etmektir. Kütahya özelliği olan bir yer. Kuruluştan itibaren ismimiz hep gazilerle birlikte anılıyor. Kütahya, Osmanlı İmparatorluğunun kuruluşunda Ertuğrul Gazi, Osman Gazi, Cumhuriyetin kuruluşunda Gazi Mustafa Kemal'le anılıyor. Yani her iki devletin kuruluşu da gazilik üzerine kurulmuş. Ülkemizin bugüne kadar gelmesinde de binlerce şehidimizin dökülen kanı var.Ülkemiz büyük fedakarlıklar sayesinde bugün bu noktalara gelmiştir. Bugün burada ezan okunuyorsa verilen şehitlerin akıttığı kanlar sayesindedir. Yine aynı cephe de savaşan gazilerimizle bugün burada ayaktayız. Bugün burada bayrağımız dalgalanıyorsa ve inmiyorsa, vatan uğruna yapılan fedakarlıklar sayesindedir. Bunlar tarifi çok zor olan duygular. Tesellimiz milletimizin de, devletimizin de şehit ve gazilerimize sahip çıkmasıdır. Tüm şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum gazilerimize de, eşinizle, dostunuzla, yakınlarınızla sağlıklı, huzurlu günler diliyorum" diye konuştu.

Ziyarete Muharip Gaziler Derneği Kütahya Şube Başkan Yardımcısı Mevlüt Çubuk ve Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit, Dul ve Yetimleri Derneği Kütahya Şube Başkanı Ahmet Asım Okat ile Yönetim Kurulu ve dernek üyeleri katıldı.(EFE) - KÜTAHYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Ertuğrul Gazi Şerif Yılmaz Osman Gazi Kütahya Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

title