Haberler

Vali Makamını Öğrenciye Devretti

Samsun Valisi İbrahim Şahin, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlama etkinlikleri kapsamında, Samsun İlkadım Mehmetçik Ortaokulu öğrencisi Pelin Köseoğlu’na makamını devretti.

Samsun Valisi İbrahim Şahin, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlama etkinlikleri kapsamında, Samsun İlkadım Mehmetçik Ortaokulu öğrencisi Pelin Köseoğlu'na makamını devretti.

İlkadım Mehmetçik Ortaokulu öğrencileri 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlama etkinlikleri kapsamında Vali Şahin'i ziyaret etiler. Öğrenciler valilik makamına gelişlerinde Şahin'e çiçek takdim etti.

TEMSİLİ VALİNİN İSTEKLERİ

Daha sonra temsili vali olarak makam koltuğuna oturan İlkadım Mehmetçik Ortaokulu öğrencisi Pelin Köseoğlu yaptığı konuşmasında, "Ülkemizde yaşanan sorunların çözümünde bizlere çok önemli görevler düşüyor. Samsun ilimiz bölgemizin en güzel illerinden bir tanesi. Bizim ilimizi ekonomik, sosyal ve eğitim anlamında ülkemizin en önde olan illeri seviyesine yükseltmemiz gerekiyor. Bu konuda biz de valilik makamı olarak üzerimize düşen görevi en iyi şekilde yerine getireceğiz. İlimizde gördüğüm kadarı ile kütüphaneler ve çocuk parklarının sayısı yetersiz seviyede. Ben ayrıca var olan çocuk parklarında geleneksel çocuk oyunlarımızın da oynanabileceği alanlar yapılarak kültürümüzün unutulmaması adına önemli bir adım atılacağını düşünüyorum. Çocuklar bizim her şeyimiz, bizler onların güvenliğini çok önemsiyoruz. Samsun'da okul giriş ve çıkışlarında yaşanabilecek olumsuzluklara karşı gerekli tedbirlerin alınması konusunda İl Emniyet Müdürümüzden gerekli tedbirlerin alınması konusunu görüşelim. Mehmetçik Ortaokulumuzu yeni yapılmış bir ortaokulumuz. Fakat bu okulumuzda öğrencilerimizin spor yapabilecekleri ve sosyal etkinliklerini sergileyecekleri bir salona ihtiyacı var. İl Milli Eğitim Müdürümüz ile görüşerek bu eksiklerin bir an önce giderilmesini istiyoruz" dedi.

"ÇOCUKLARIN İSTEKLERİNİN TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ"

Vali Şahin ise ziyarette yaptığı konuşmasında, "23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlama etkinlikleri kapsamında bu makamı sembolikte olsa devralmanız nedeni ile çok mutlu oldum. Bizler siz çocukların isteklerinin takipçisi olacağız. Atatürk'ün çocuklara emanet ettiği dünyada bir daha eşi olmayan bu bayram vesilesi ile, ben de bütün çocuklarımızın bayramlarını kutluyorum. Sizlere ziyaretlerinizden dolayı çok teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Vali Şahin konuşmalarının ardından konuk öğrencilere çeşitli hediyeler verdi ve öğrencilerle birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi.

Ziyarette ayrıca İl Milli Eğitim Müdürü Aytekin Girgin, İlkadım Mehmetçik Ortaokulu idarecileri ve öğretmenleri hazır bulundu. - SAMSUN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title