Haberler

Vali Lekesiz'den Hoşgörü Çağrısı

Güncelleme:

Hatay Valisi Celalettin Lekesiz, Dörtyol'da karşı karşıya gelen vatandaşların, yıllardır içiçe, beraber yaşadıklarını,ve sağ duyu ile hareket etmesi gerektiğini söyledi.

Hatay Valisi Celalettin Lekesiz, Dörtyol'da karşı karşıya gelen vatandaşların, yıllardır içiçe, beraber yaşadıklarını, ancak, spontane gelişen bir olay ve duygusal atmosferin etkisiyle olayların geliştiğini, ancak, bundan sonra herkesin daha fazla sağ duyu ile hareket etmesi gerektiğini söyledi. Farklı dinleri buluşturan Hatay'ın 'Hoşgörü kenti' olarak bilindiğini hatırlatan Vali Lekesiz, şunları söyledi:

"Hatay'ın özelliği farklı dinlerin, farklı dillerin, etnik kökenlerin, inançların, yüzyıllardır uyum, ahenk içerisinde yaşamasıdır. Hataylılarda bu kültür, bu donanım, tecrübe fazlasıyla vardır. Beklenmedik bir anda, olağanüstü duygusal atmosferin patlamasıyla olan gelişmeler. Bunları hoş karşılamak, tasvip etmek mümkün değil. Bunların tamamıyla ilgili yasal işlem yapılıyor. Biz kırılan camları, çerçeveleri hepsini yaparız, ama önemli olan kırık kalpleri onarmaktır. Şimdi bundan sonra işin sosyal tamir tarafı devreye girecek. Bugün bazı siyasi parti başkanlarıyla, belediye başkanları, sivil toplum örgütleriyle toplantı yaptım, bu hususa dikkat çektim. Bizim ayağı ile yer arasında mesafe olan gençlerimiz var ise onlara örnek olmamız lazım. Yetişkinler olarak, belli görevlerdeki insanlar olarak. Bizim topluma karşı sorumluluklarımız var. Ne yapabiliriz? İlçe kaymakamı başkanlığında tüm belediye başkanları, oda başkanları, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum örgütleri toplanıp, örneğin, kundaklanan siyasi parti başkanına, işyeri sahiplerine, camı çerçevesi indirilen işyeri sahiplerinin tamamına geçmiş olsun ziyaretinde bulunulabilir. Duyulan üzüntü aktarılır, yapılanların tasvip edilmediği, kabul edilmesinin mümkün olmadığı, acıların paylaşılması için bunun yapıldığı kendilerine vurgulanır. Arkasından, bir adı da hoşgörü sofrası olarak verilir. Tüm tarafların geldiği hoşgörü sofrası kurulur, etrafında herkes buluşur, meseleler bir kez daha konuşulur. Buna toplumun ihtiyacı olduğunu düşünüyorum. Çünkü, bu yaraları süratle tamir etmemizde büyük yarar var. Hayatın daha da normale dönmesi ve 1-2 gündür yaşanan olumsuzlukların geleceğe yönelik kalıcı hale gelmemesi için. Ortaya çıkan, görüntüden, tablodan başta gençler olmak üzere toplum izleyecek, görecek ve tansiyon düşecektir, etrafa pozitif enerji yayılacaktır ve katkısı olacaktır. Herkesi bir kez daha sağduyuya, daha yüksek sorumluluk anlayışıyla davranmaya davet ediyoruz. Bu birlik ve beraberlik duygusunun yüzyıllar içerisinde oluşmuş olan kardeşlik duygusunu, bireysel yanlışlarla tahrip edip, kullanılamaz hale getirip geleceğe aktarmak diye bir yanlışın içerisine girmemeliyiz. Eskiden olduğundan daha fazla sözlerimize, tavırlarımıza, davranışlarımıza dikkat edip, muhataplarımızı rencide etmekten kaçınalım."

DÖRTYOL- DHA

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Tahliye olan Çetin Doğan'ın ilk sözleri: Bu bir af değil, anayasal bir görevin Cumhurbaşkanı tarafından geç yerine getirilmesidir

Tahliye olan Çetin Doğan'ın ilk sözleri: Bu bir af değil, anayasal bir görevin Cumhurbaşkanı tarafından geç yerine getirilmesidir

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Audi A8 makam aracına veda etti

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Audi A8 makam aracına veda etti

Burdur Belediye Başkanı, belediyeye akrabalarını doldurdu! Savunması da bir o kadar skandal

Burdur Belediye Başkanı, belediyeye akrabalarını doldurdu! Savunması da bir o kadar skandal

Ali Koç mu Aziz Yıldırım mı? Acun Ilıcalı da safını belli etti

Ali Koç mu Aziz Yıldırım mı? Acun Ilıcalı da safını belli etti

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title