Haberler

Vali Küçük Harran'da Kubbeli Şehir'in Açılışını Yaptı

Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük, Harran ilçesinde yapımı tamamlanan Kümbet Otel’in açılışına katılarak bazı incelemelerde bulundu.

Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük, Harran ilçesinde yapımı tamamlanan Kümbet Otel'in açılışına katılarak bazı incelemelerde bulundu.

Harran Kaymakamlığı tarafından 2013 yılı Turizm Alt Yapısı Mali Destek Programı kapsamında Karacadağ Kalkınma Ajansı!'nın mali desteğiyle yapılan Kubbeli Şehir'de 1001 Gece Süitlerinin açılışı için ilçeye gelen Vali Küçük, açılış töreninde konuştu. Küçük, "Harran görülmeden Şanlıurfa gezisi eksik kalır" sözüyle Harran'ın turistik değerine değinerek devletin de bu bilinçle Harran'a son yıllarda yaptığı yatırımlardan bahsetti. Harran'da yapılması gerekenlerin süreceğini de ifade eden Vali Küçük, Şanlıurfa'nın önümüzdeki yıllarda 2 milyon turist sayısını yakalaması için önünde bir engel bulunmadığını söyledi.

Turizm adına gerekli her türlü değerin ve ortamın Şanlıurfa'da kümelendiğini dile getiren Vali Küçük, Harran'ın ise bu kümelenmenin en güzide parçalarından bir tanesi olduğunu belirtti. Vali Küçük sözlerinin sonunda yapımı tamamlanan tesisin ilçede ihtiyaç duyulan ve ihtiyacı karşılayacak nitelikte olduğunu sözlerine ekleyerek, geleneksel mimarinin örnek alınarak yapılmasından dolayı da emeği geçenlere teşekkür etti.

Harran Kaymakamı Selami Yıldız ise yaptığı konuşmada tamamlanan tesisin 314 bin TL Karacadağ Kalkınma Ajansı desteği ve 234 bin TL Köylere Hizmet Götürme Birliği bütçesiyle tamamlandığını ve tesiste şu an için 10 süit odanın hizmete hazır hale getirildiğini belirtti.

Açılış kurdelesinin kesilmesinin ardından Vali İzzettin Küçük ve beraberindekiler yapılan tesisi gezdi. Kubbeli Şehirde 1001 Gece Süitleri Harran Kaymakamlığı tarafından misafirlerin hizmetine sunulacak olup, gecelik konaklama ücretinin ise kişi başı 50 TL olacağı yetkililer tarafından belirtildi.

VALİ KÜÇÜK SPORCU GENÇLERLE BİR ARAYA GELDİ

Otel açılışı için geldiği Harran ilçesinde spor tesislerinde eğitim gören minik sporcularla da bir araya gelen Vali İzzettin Küçük, tenis dersi alan öğrencilerle bir süre tenis oynadı. Yüzme kursu alan öğrencilere ise bundan böyle kanal yerine havuzda yüzmeleri yönünde tavsiyelerde bulunan Vali Küçük, hocalarının nezaretinde çalıştıkları zaman iyi birer yüzücü olabileceklerini belirtti.

Vali İzzettin küçük son olarak restorasyon çalışmaları süren Kale ve çevresinin peyzaj düzenleme çalışmalarını yerinde inceleyerek yetkililerden bilgi aldı. Kamulaştırma çalışmalarının da sürdüğü bilgisini alan Vali İzzettin Küçük, daha sonra beraberindekilerle birlikte ilçeden ayrıldı. - ŞANLIURFA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Karacadağ Şanlıurfa Harran Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title