Haberler

Vali Kolat'tan Süt ve Süt Ürünleri Üretimi Yapan Firmalara Ziyaret

Sivas Valisi Ali Kolat, kentte süt ve süt ürünleri üretimi yapan tesislerde incelemelerde bulundu.

Sivas Valisi Ali Kolat, kentte süt ve süt ürünleri üretimi yapan tesislerde incelemelerde bulundu.

Vali Kolat, Tarım Müdürü Mehmet Beykaya ile birlikte Tuğba Akabe Süt Yoğurt, Taşarzade Terayağı ve Kaşar Çiftlik Mamulleri, Obam Süt Ürünleri ile Ulaş Süt ve Yoğurt firmalarının tesislerini gezdi.

Firma yetkililerinden üretimleri hakkında bilgi alan Vali Kolat, tesislerini daha büyütmeleri konusunda neler yapabilecekleri konusunda bazı önerilerde bulundu.

Sivas'ın geleceğiyle umut verdiğini, gece kondu kenti olmadığını, geçmişi, tarihi olan bir kent olduğunu ifade eden Vali Kolat, Sivas'ın tarım ve hayvancılık açısından ciddi bir potansiyele sahip olduğunu belirtti.

Ancak bu potansiyelin ne kadar üretime dönüştürüldüğünü, ne kadar pazarlayabildiğini görmek için Tarım Müdürü Mehmet Beykaya ile bu ziyareti yaptıklarını ifade eden Kolat, şunları kaydetti:

"İşletmelerin son derece gıda üretimine uygun, hijyenik koşullarda üretim yaptıklarını gördük. İyi bir üretim içerisinde olduklarını gördük. Ancak bazı sorunları var. Pazarlamada ciddi sorunları yok ama süt teminin de ciddi sorun yaşadıklarını ilettiler. Bu da Sivas'taki potansiyeli iyi organize edip, pazarlanamadığını ortaya koyuyor. Üreticilerimiz birlik oluştursunlar, mevcut birlikler biraz daha güçlenerek pazarlama ve tüketim dengesini iyi bir şekilde sürdürmeleri gerekiyor. İşletmelerimizi biz büyütürsek, köylerimizdeki, beldelerimizdeki işletmelerimizi daha da bir araya getirerek aile ekonomisi yerine daha da kurumsallaşarak işletmelerimizi büyütürsek sanırım bu sorunları da önemli derecede aşmış olacağız. "

Bölgede tarım ve hayvancılığın mesafe aldığını, hayvan sayısında ciddi artışlar olduğunu, yatırıma dönük işletmelerde, kullanılan kredilerde artışlar olduğunu anlatan Kolat, "Sivas inşallah bu potansiyelini çok daha iyi değerlendirecektir, daha iyi potansiyele kavuşacaktır. Bunun ümidi içerisindeyiz" dedi.

Tarım Müdürü Mehmet Beykaya ise süt toplanmasıyla ilgili bazı sıkıntılar yaşandığını bu nedenle Sivas'ta süt toplama ağı oluşturduklarını söyledi.

Yapılan çalışmalarla bir birlik oluşturulduğunu, gerekli ekipmanın alındığını anlatan Beykaya, toplanan sütün pazara sunulacağını, hem üreticinin sütünün değerleneceğini, hem de süt işleyen işletmecilerin arzu ettiği süte kavuşmalarının sağlanacağını kaydetti.

Vali Kolat, Taşarzade Terayağı ve Kaşar Çiftlik Mamullerinde üretilen hiçbir katkı maddesi bulunmayan tereyağını çok beğenirken, Ulaş Süt ve Yoğurt tesislerinde ise çalışan işçilerle birlikte paketleme çalışması yaptı.

- SİVAS

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title