Haberler

Vali Karaloğlu'ndan Turizm Piyangosu Vuran Köylülere Uyarı

Bursa Valisi Münir Karaloğlu, eski Vali Şahabettin Harput'un başlattığı Dağyenice Termal Köy Projesi'ne destek verdi.662 hektarlık alanda inşa edilecek termal köy projesinin planlarının tamamlandığını, buranın bakanlıkça turizm bölgesi ilan...

Bursa Valisi Münir Karaloğlu, eski Vali Şahabettin Harput'un başlattığı Dağyenice Termal Köy Projesi'ne destek verdi. 662 hektarlık alanda inşa edilecek termal köy projesinin planlarının tamamlandığını, buranın bakanlıkça turizm bölgesi ilan edildiğini anlatan Vali Karaloğlu köylülere çağrı yaparak, "Arazinizi kimseye satmayın. Burada bir kar elde edilecekse sizler elde edin" dedi

Vali Münir Karalağlu, projeyi yerinde inceleyip İl özel İdaresi Kentsel İyileştirme Müdürü Hakan Bebek'ten bilgi aldı. Dağyenice Köyü'ne de ziyarette bulunan Karaloğlu köy sakinleriyle sohbet edip köylü çocuklarına oyuncak dağıttı.

Dağyenice projesinin arazi bölgesini gezmek üzere çalışma arkadaşlarıyle beraber arazide inceleme yapan Karaloğlu, "Bölgenin toplam proje alanı 662 hektar. Şu ana kadar bölgenin 5 binlik ve binlik planları tamamlandı. Kültür ve Turizm Bakanlığı'nca bölge turizm bölgesi ilan edildi. Bakanlar Kurulu kararı çıktı. Şu anda Kültür ve Turizm Bakanlığı arazi tahsisleriyle ilgili çalışmalarını yapıyor. Bakanlık şu anda bölgeyi "parça parça mı tahsis olarak yatırımcılara verelim" yoksa "bir ana yatırımcı kuruluşa veya şirkete bütün olarak mı verelim" aşamasındadır. Şu andaki yasal düzenlemeye göre bunların ikisi de mümkün. Valilikte bizimle de toplantı yaptılar. Bizde kendi düşüncelerimizi, fikirlerimizi onlara aktardık. Belki önümüzdeki günlerde Ankara'ya gidip sayın bakanımızla, genel müdürlerimizle oturup bu kritik kararı verme aşamasında tekrar başbakan yardımcımız, milletvekillerimizle bir görüşmemiz olacaktır. Projenin uygulanacağı alandaki arazi durumu, arazinin yaklaşık yüzde 48'i özel mülkiyet, yaklaşık yüzde 37'si orman arazisi, yüzde 1'i hazine arazisi, diğerleri ise İl Özel İdaresinin ve kamu kuruluşlarının küçük parselleri ve küçük miktarda arazileri var." dedi

PROJEYİ ÖNEMSİYORUZ

Valilik olarak Dağyenice projesini önemsediklerini belirten Karaloğlu, "Proje şuanda zaten valiliğin projesi olmaktan çok hükümetin projesine dönüşmüş durumdadır. Özellikle turizm bölgesi ilan edildikten sonra artık Dağyenice Projesi Türkiye'nin projesidir. Sadece Bursa'nın projesi değil. Biz il olarak, valilik olarak projenin hem ilimize hem de ülkemize bir değer katacağına inandığımız için buna destek olmaya devam edeceğiz" dedi.

KİMSE MAĞDUR OLMAYACAK

Arazinin kullanılmasıyla kamulaştırma işlemlerinin de başlayacağını vurgulayan Karaloğlu, "Bunun başlama tarihi ise bakanlığın kararından sonra netleşecek. Burada hiç kimse mağdur edilmeyecek. Özel mülkiyet sahibi vatandaşlarımızın mağdur edilmesi gibi bir şey söz konusu olamaz. Onların hakkı neyse öncelikle karşılıklı anlaşma hedefiyle sonuçlandırmak olacak. Anlaşma mümkün olmadığında da zaten mahkemelerimiz bilirkişiler eliyle burada tespit davaları açılacak ve mahkemenin tespit ettiği rakamlar üzerinden vatandaşlarımıza kendi arazilerinin değerleri ödenecektir" dedi.

BURSA  TERMAL ŞEHİR OLACAK

Bursa'nın termal sularıyla 8 bin 500 yıllık tarihinde çok meşhur bir şehir olduğunu hatırlatan Karaloğlu, "Ama son dönemde baktığımızda bölgede termal şehir dediğimizde sanki bunu komşu illere kaptırmış gibi bir görüntü var. Bunu tekrar Bursa olarak geri almamız lazım. Onun için bu tip büyük projelere bu kentin ihtiyacı var. Termal suların sağlıkta kullanıldığı büyük projelere ihtiyacımız var. İnşallah Dağyenice projemiz realize olunca Bursa'mız tekrar Türkiye'nin ve Avrupa'nın en önemli termal şehri kimliğini geri almış olacaktır." diye konuştu.

KÖYLÜLERE UYARI

Dağyenice Köylüleri ile bir araya gelerek proje ile ilgili bilgi veren Vali Karaloğlu, " Arazinizi kimseye satmayın. Burada bir kar elde edilecekse bu karı sizler elde edin. Şimdi hazır parası olanlar gelip burada sizin arazinize talip olabilir. Size daha düşük para ödeyerek rant elde etmek isteyebilirler. O nedenle biraz daha sabredip, kendi arazinizden başkalarının rant elde etmesine müsaade etmeyin. Arazilerin kamulaştırılması konusunda biz sizlerle muhatap olalım. Buradan kimse mağdur edilmeyecek" dedi. - BURSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Münir Karaloğlu Vali Karaloğlu Termal Politika Güncel Haberler

AK Parti'nin 'Neden oy vermediniz?' anketinde çarpıcı sonuç! Vatandaş ekonomiden oldukça dertli

AK Parti'nin "Neden oy vermediniz?" anketinde çarpıcı sonuç! Vatandaş ekonomiden oldukça dertli

Okul müdürünü öldüren zanlının dosyası kabarık çıktı! 1 yılda 3 okul değiştirip silahla yakalanmış

Okul müdürünü öldüren zanlının dosyası kabarık çıktı! 1 yılda 3 okul değiştirip silahla yakalanmış

ABD'li senatörden skandal Gazze yorumu: Gazze Hiroşima olsun

ABD'li senatörden skandal Gazze yorumu: Gazze Hiroşima olsun

Bakmadan Geçme

Mike Tyson Jake Paul maçı ne zaman, hangi kanalda 2024? Hemşireler Günü mesajları ve sözleri 2024! Hemşireler Günü ne zaman 2024? Dünya hemşireler günü tarihi nedir? 11 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 11 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 11 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 11 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 11 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 11 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Maymunlar Cehennemi Yeni Krallık izle! (2024-TÜRKÇE DUBLAJ) Maymunlar Cehennemi Yeni Krallık filmi Türkçe dublaj full nereden izlenir? 11 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 11 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 11 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 11 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 11 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 11 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 11 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri!
CHP'li Ağbaba ile AK Partililer arasında deprem tartışması! Hakaretler havada uçuştu

CHP'li Ağbaba ile AK Partililer arasında deprem tartışması! Hakaretler havada uçuştu

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title