Haberler

Vali Karaloğlu İlk BEBKA Toplantısına Katıldı

Güncelleme:

Bursa Valisi Münir Karaloğlu, ilk kez Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı toplantısına katıldı.

Bursa Valisi Münir Karaloğlu, ilk kez Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı (BEBKA) toplantısına katıldı.

Bursa Valiliğinden yapılan açıklamaya göre, Eskişehir Valisi ve BEBKA Başkanı Güngör Azim Tuna'nın başkanlığında Eskişehir'de gerçekleştirilen toplantıya Vali Karaloğlu'nun yanı sıra Bursa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Altın, Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı, Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Başkanı İbrahim Burkay, Bilecik Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Fevzi Uzun, Bursa İl Genel Meclisi Başkanı Nedim Akdemir, Bilecik İl Genel Meclisi Başkanı Hasan Hüseyin Çelik, Eskişehir İl Genel Meclisi Başkanı Ahmet Yapıcı ve BEBKA Genel Sekreteri Tamer Değirmenci katıldı.

Vali Karaloğlu, burada yaptığı konuşmada, Bursa, Eskişehir ve Bilecik'in birbirine benzer iller olduğuna dikkati çekti.

İl bazlı değil de belki bölgesel bazlı kalkınmayı hedef alan bir çalışmanın sözkonusu olduğunu ifade eden Karaloğlu, "Biliyorsunuz Türkiye ekonomik kalkınma açısından 26 bölgeye bölündü. Bursa-Eskişehir-Bilecik'te bir bölge olarak planlanmış. Üç ilimizde kültür ve kalkınmışlık olarak birbirine benzeyen illerimiz. Ajansın da önemli rol alması gereken konularımız var. Ajans olarak Türkiye'de erken başlayan sanayiyi dönüştürme noktasında 3 il için vizyonla işe bakmalıyız" değerlendirmesinde bulundu.

Vali Tuna da 2014 yılında projelere 50 milyon lira destek verileceğini, bu çerçevede proje hazırlanması için teşviklerde bulunacaklarını bildirdi.

Ajansın misyonu ve vizyonu gereği bölgesinde sürdürülebilir kalkınmayı hızlandırmayı ve bölge içi gelişmişlik farklarını azaltmak için yerel düzeyde işbirlikleri geliştirip, koordinasyon sağlayarak bölgesel kalkınmayı planlamayı, yönlendirmeyi ve desteklemeyi amaçladığını ifade eden Tuna, şunları kaydetti:

"Gündemimizde bugün 2014 yılına ilişkin destek programlarımız vardı. Daha önce de açıklandı. Projelere 50 milyon TL destek verilecek. Burada sosyal kalkınmaya yönelik, çevre ve küçük ölçekli altyapıya, yönelik işbirliği ve gelişim, kırsalda ekonomik gelişim ve çevre dostu üretim alanlarında kar amacı gütmeyen ağırlıklı olmak üzere yine KOBİ'lere yönelik destekle olacak. Bu çağrıları da bugün aldığımız karar gereği en geç bir ay sonra ilana çıkacağız. 2-2,5 aylık bir süre verilecek. Bu sürenin sonuna kadar hedefimiz güzel projelerin gelmesini arzu ediyoruz. Bunu da sadece beklemeyeceğiz. Arkadaşlarımız bu konuda çalışma yapacaklar. KOBİ'leri teşvik edeceğiz. Belediyelerimizi, kamu kurum ve kuruluşlarını, odalarımızı, sivil toplum kuruluşlarımızı bu konuyla ilgili güzel projeler getirmeleri için onlara da çağrıda bulunuyoruz." - Bursa

Kaynak: AA / Yerel

Münir Karaloğlu Vali Karaloğlu Eskişehir Bilecik Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

CAN DALTON KİMDİR? Can Dalton hangi çete? Oya Okar Arka Sokaklar'a geri mi dönüyor? Arka Sokaklar'ın Selin Komiser'i diziye dönüyor mu? SAĞLIK BAKANLIĞI Personel alımları başladı mı? #128657 Personel alımı başvuruları ne zaman? Servisler kaldırılacak mı? Servisler neden kaldırılacak, sebebi ne? Servisler yasaklanıyor mu? Köklü tasarruf tedbirleri hayata geçiyor! Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 26 Nisan Cuma Survivor yeni bölüm! Müfredat değişiyor mu? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne demek? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli nedir? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne zaman başlayacak? Sağlık Bakanlığı 36 bin personel alımı başvuru tarihi ne zaman? #127973 Sağlık Bakanlığı sözleşmeli personel başvuru şartları neler? YEMEKTEYİZ 26 Nisan yarışmacısı Durmuş kimdir? Durmuş Çetin kaç yaşında, nereli? Tavuğa ihracat yasağı mı geldi? Tavuğa neden ihracat yasağı geldi, sebebi ne? Tavuğa neden ihracat yasağı getirildi? İhracat yasağı ile ilgili Ticaret Bakanı ne söyledi? Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) belirtileri ne? KKKA nasıl bulaşır, nasıl önlenir, ne yapılmalı? 26 NİSAN YEMEKTEYİZ CANLI İZLE #128105 Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta? Samet Akaydın Fenerbahçe'ye geri mi dönüyor? Samet Akaydın Fenerbahçe'ye mi gelecek? ADANA DEMİRSPOR- GALATASARAY MAÇI CANLI İZLE Adana Demirspor- Galatasaray maçı canlı (HD) izleme linki!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title