Haberler

Vali Kahraman Kurban Pazarını Ziyaret Etti

Yaklaşan Kurban Bayramı öncesi Canlı Hayvan Pazarı ve Erzincan Belediyesi Kesim Evi’ni ziyaret eden Vali Süleyman Kahraman, pazar ziyaretinde hayvan yetiştiricileri ve vatandaşlarla sohbet etti.

Yaklaşan Kurban Bayramı öncesi Canlı Hayvan Pazarı ve Erzincan Belediyesi Kesim Evi'ni ziyaret eden Vali Süleyman Kahraman, pazar ziyaretinde hayvan yetiştiricileri ve vatandaşlarla sohbet etti.

Hayvan Pazarı ziyaretinde vatandaşların ve hayvan satıcıların Kurban Bayramı'nı kutlayan Vali Kahraman; "Sizlere hayırlı satışlar diliyorum. Ayrıca şimdiden hepinizin Kurban Bayramınızı kutluyor, aileleriniz ile birlikte sağlıklı ve mutlu bir bayram geçirmenizi diliyorum" dedi.

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdür Yardımcısı Naci Gün, ve beraberindekilerin de katıldığı ziyarette Pazar yerinin sorunları tek tek ele alındı. Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdür Yardımcısı Naci Gün, hayvan pazarında yer alan kurbanlıkların küpeli ve gayet sağlıklı olduğunu belirterek, "Yaklaşan Kurban Bayramı öncesinde denetimlerimiz sürüyor. Vatandaşlarımız mutlaka hayvan pazarında bulunan veterinerlerimize hayvanlarını göstererek onları muayene ettirmeleri gerekmektedir. Özellikle büyük baş hayvanların 24 aylık olması İslam dinine göre önem arz etmekte. Eğer bir şüpheleri varsa mutlaka veterinerlerimize göstermeleri gerekmektedir. Ayrıca çok aşırı bir koku olan hayvanlar varsa kurban etmeden muayene etmeleri gerekmektedir. Bunun yanında da hayvanlar kurban edildikten sonra kulak küpelerinin hayvan borsamıza verilerek düşümlerinin yapılmasını sağlıyoruz." diye konuştu.

Vali Süleyman Kahraman, pazarda bir takım düzenlemelerin bayram sonrası yapılacağını belirterek; "Erzincan'da ciddi bir hayvan varlığımız var. Erzincan'a dışarıdan gelen hayvan hareketi var. Hayvan pazarları çok önemli. Satıcıların ve alıcıların alışverişini rahat bir şekilde yapıyor. Kazasız belasız bir bayram geçirmelerini diliyorum." dedi.

Ardından Erzincan Belediyesi Kesim Evi'ne giden Valimiz burada kurban öncesi hazırlıkları hakkında bilgi aldı. Mezbahanın Erzincanlıların hizmetinde olduğunu söyleyen yetkililer, Kurban Bayramı dolayısıyla yoğunluk yaşayacaklarını ancak bunun için hazır olduklarını dile getirdiler. Buradaki idareci ve çalışanlara kolaylıklar dileyen Valimiz Sayın Süleyman Kahraman, yaklaşan Kurban Bayramlarını tebrik etti. - ERZİNCAN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Erzincan Belediyesi Süleyman Kahraman Kurban Bayramı Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title