Haberler

Vali Kahraman'ın 5 Haziran Dünya Çevre Günü Kutlama Mesajı

Erzincan Valisi Süleyman Kahraman 5 Haziran Dünya Çevre Günü münasebetiyle bir kutlama mesajı yayımladı.

Erzincan Valisi Süleyman Kahraman 5 Haziran Dünya Çevre Günü münasebetiyle bir kutlama mesajı yayımladı.

Vali Kahraman mesajında; "Doğal çevrenin korunması amacı ile 1972 yılında; Birleşmiş Milletler Çevre Konferansı'nda kabul edilen bir kararla, 5 Haziran "Dünya Çevre Günü" olarak ilan edilmiştir. Bu konferansta BM "Temiz ve Sağlıklı Bir Çevrede Yaşamanın Temel Bir İnsan Hakkı Olduğunu Karar Altına Almıştır." Anayasamızın 56. maddesinde de "herkes sağlıklı ve dengeli bir çevrede yaşama hakkına sahiptir" hükmüne yer verilmiştir. Bu bağlamda yaşadığımız çevreyi geliştirmek, çevre sağlığını korumak, çevre kirlenmesini önlemek devlet ve vatandaşlar için anayasal bir ödev olarak düzenlenmiştir.

Özellikle, geride bıraktığımız yüzyıldaki hızlı sanayileşme ve kentleşme süreci ile hızlı nüfus artışı, önemli çevre sorunlarını da beraberinde getirmiştir. Çevre sorunları, doğal dengeyi bozan ve insanlığı tehdit eden boyutlarıyla tehlikeli bir nitelik kazanmıştır.

Çevre kirlenmesini, insanın doğaya verdiği zarar olarak da tanımlayabiliriz. Doğanın korunması ve tahribatın engellenmesi yaşamsal önem arz etmektedir. Gelecek nesillere iyi bir çevre bırakmak için kirlenmeleri mutlaka önlemek zorundayız. Ekolojik dengenin korunması adına bitki ve hayvan türlerini koruyup çoğaltmak mecburiyetindeyiz.

Unutmayalım ki çevre konusunda atacağımız adımlar çocuklarımızın geleceğine yapacağımız en önemli yatırım ve geleceğimizin güvencesi olacaktır.

Tüm insanların sağlıklı ve güzel bir çevrede yaşamalarının temel hakları olduğu düşüncesiyle, 5 Haziran Dünya Çevre Günü'nü kutluyor, vatandaşlarımıza mutluluklar diliyorum." - ERZİNCAN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Birleşmiş Milletler Süleyman Kahraman Erzincan Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title