Haberler

Vali Işın: "Çocuklarımızı Peygamber Ahlakı ile Yetiştirelim"

Ağrı Valiliği Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Gençlik Merkezi tarafından Kutlu Doğum Haftası programı düzenlendi.

Ağrı Valiliği Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Gençlik Merkezi tarafından Kutlu Doğum Haftası programı düzenlendi.

Gençlik Merkezi Konferans Salonu'nda minik gönüllü üyelerin hazırladıkları program izleyicilerden büyük beğeni topladı. Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başlayan program; kısa piyes gösterisi, Peygamberlerin tanıtılması, ilahi, şiir, Peygambere Mektup ve hatim duasının okunması ile devam etti. Programda Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından programlanmış "1500 Hatim Programı" kapsamında Gençlik Merkezi üyelerince okunan 21 hatim ve 200 Yasin-Şerif'in hatim duası tüm katılımcılar tarafından yapıldı. Ankara'da yaşanan patlamada Eleşkirt ilçesi Toprakkale köyünden olan Ağrılı Şehit Astsubay Eren Ördek ve tüm şehitler için Yasin-i şerif okundu.

Program sonrasında konuşan Vali Işın; "Kutlu Doğum programımızı hazırlayan minik gençlik merkezi üyelerimizi tebrik ediyorum. Çok güzel bir programdı. Allah bu çocuklarımızı beyaz giysileri gibi sürekli korusun inşallah. Ailelerini de ayrıca böyle temiz ahlaklı çocuklar yetiştirdiği için tebrik ediyorum. Allah hepimizin çocuklarını Peygamber Efendimizin yolunda yürüyecek şekilde yetiştirmeyi nasip etsin. Biz çocuklarımıza Hz. Peygamber yolunda büyütmeyi başarırsak, Allah'a karşı olan kulluk borcumuzu en iyi şeklide yerine getirmiş oluruz. Çocuklarımızı da en güzel şeklide yetiştirmiş oluruz. Bir kişi öldükten sonra 3 hasaneti sürekli devam eder; birisi güzel evlat bırakmaktır. Peygamber Efendimizin ahlakı ile çocuklarımızı yetiştirirsek Cenab-ı Hak bu hasanetimizi kapatmaz. İkincisi ilim sahibi olmaktır. Üçüncüsü ise yapmış olduğunuz hayır ve hasenatlardır. Allah rızası için bu zor süreçte çocuklarımıza sahip çıkalım. Şu an çocuklarımızın o kadar çok düşmanı var ki, ne olur çocuklarımızı kötü niyetli olanlara kaptırmayalım. Çocuklarımızı İslami terbiye ile Peygamber Efendimizin güzel ahlakı ile büyümesine vesile olalım. Ben tekrar bu güzel evlatlarımızı tebrik ediyorum. Allah sizleri de bu güzel memleketimizi de korusun. Allah birlik ve beraberliğimizi, kardeşliğimizi bozmasın, bozmak isteyenlere fırsat vermesin" dedi.

Program sonrasında Vali Işın ve eşi Tuba Işın tarafından çocuklara çeşitli hediyeler verildi. Vali Işın, çocukların isteği üzerine kendilerine bisiklet, Kur'an kurslarına da bilgisayar sözü verdi. Düzenlenen programa Ağrı Valisi Musa Işın, eşi Tuba Işın, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Aziz Sinan Alp, Ağrı İl Müftülüğü vaizlerinden Nuri Arslan ve çok sayıda vatandaş katıldı. - AĞRI

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Ağrı Valiliği Toprakkale Eleşkirt Yerel Haberler

title