Haberler

Vali Güvenç, Halfeti'de İftara Katıldı

Şanlıurfa Valiliği'nin koordinasyonunda kent merkezinde ve ilçelerde her akşam düzenlenen iftar programları kapsamında dün akşam Halfeti ilçesinde de iftar yemeği verildi.

Şanlıurfa Valiliği'nin koordinasyonunda kent merkezinde ve ilçelerde her akşam düzenlenen iftar programları kapsamında dün akşam Halfeti ilçesinde de iftar yemeği verildi. Vali Celalettin Güvenç'in de katıldığı iftar programına, Halfetili vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

İftar programına Vali Celalettin Güvenç, İlçe Kaymakamı İsmail Çiçek, Belediye Başkanı Mahmut Özdemir, Yukarı Göklü Beldesi Belediye Başkanı Bazo Yılmaz, Argıl Belde Belediye Başkanı Hüseyin Şimşek, İl Emniyet Müdür Vekili Alparslan Hersanlıoğlu, İl Özel İdare Genel Sekreteri Uğur Büyükhatipoğlu ve daire amirleri de eşlik etti. Halfeti'ye gelen Vali Güvenç'i, Kaymakam İsmail Çiçek ve İlçe Belediye Başkanı Mahmut Özdemir karşılarken, Vali Güvenç, Fırat'ın kıyısına kurulan masaları tek tek dolaşıp vatandaşlarla sohbet etti. İftar öncesi vatandaşlara hitaben bir konuşma yapan Güvenç, programa ilgi gösteren Halfetililere teşekkür ederek şöyle konuştu:

"Bizim arzu ettiğimiz tablo bu. Çoluk çocuk, kadın, erkek, zengin, fakir aynı sofrada aynı ekmeği paylaşmak, huzur içerisinde yaşamak. Kaymakamıma teşekkür ediyorum. Biz bütün ilçelerde, her gün bir mahallede iftarımızı böyle yapıyoruz. İnsanlarımızla bir arada oluyor, onlarla ekmeğimizi, havayı ve suyu paylaşıyor, huzuru paylaşıyor, sıkıntıları paylaşıyoruz. Birbirimizi anlamaya çalışıyoruz. Mayamızda olan sevgiyi, şefkati, kardeşliği geliştirmeye çalışıyoruz. Allah'a şükür mayamızda sevgi, merhamet, şefkat, insana saygı var. Tüm Şanlıurfa'ya ve Halfetililere teşekkür ediyorum."

Dünyada yaşanan sıkıntıları da dile getiren Güvenç, "Dünya yanarken, dünyada krizler olurken Suriye'de Esad kendi halkını bombalarken biz halkımızla kucaklaşıyoruz. 'Devlet millet için var' diyoruz. Devlet bundan sonra milletin emrindedir. Devletin kıymet ve itibarı halkının mutluluğuyla ölçülür. İnşallah gelecekte kanın akmadığı, kardeşin kardeşi öldürmediği; Türk'ün Kürt'e, Kürt'ün Türk'e yan gözle bakmadığı, herkesin bu coğrafyanın insanı olduğunu anladığı güzel ve büyük Türkiye hedefimizdir. Allah da yardımcımız oluyor, dünyanın en güçlü ülkelerinden birini Halfetiliyle, Şanlıurfalıyla, Mardinliyle, Maraşlıyla kuracağız. Söz sahibi, güçlü, pasaportu her yerde saygı gören, itibar gören bir devlet ancak buradaki gibi birlik ve beraberlikle olur" ifadelerini kullandı.

Halfeti Belediye Başkanı Mahmut Özdemir ise gerçekleştirilen programdan duydukları memnuniyeti belirterek, emeği geçen herkese teşekkür etti. İftarı Vali Güvenç ile birlikte açan Ömerli köyü muhtarı Mehmet Tarhan da, organizasyonda emeği geçen herkese teşekkür etti. Ezan-ı Şerif'in ardından Vali Güvenç ve vatandaşlar hep birlikte iftar açtı. Yemeğin ardından Halfetili bir kadın gözyaşları içinde Vali Güvenç'in yanına gelerek, oluşan bu güzel ortamı yıllardır beklediklerini, bu yüzden bunun sağlanmasından duydukları memnuniyeti dile getirdi. İftarın ardından Güvenç ve beraberindekiler, Fırat kıyı şeridini gezerek Sahil ve Su Sporları Projeleri ile yeni yapılan asma köprü hakkında Kaymakam İsmail Çiçek'ten çalışmalarla ilgili bilgi aldı. Gezi sonrası Fırat üzerine kurulan asma köprü girişinde topluca fotoğraf çekildikten sonra, Vali Güvenç ilçeden ayrıldı. - ŞANLIURFA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Celalettin Güvenç İsmail Çiçek Şanlıurfa Halfeti Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title