Haberler

Vali Güvenç, Akziyaret Köyünde

Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç, merkeze bağlı Akziyaret köyünde incelemelerde bulundu.

Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç, merkeze bağlı Akziyaret köyünde incelemelerde bulundu.

Güvenç, beraberinde İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Uğur Büyükhatipoğlu ile Akziyaret köyüne giderek, burada yürütülen içme suyu, yol ve altyapı çalışmalarını inceleyerek ilgililerden bilgi aldı.

Köyün sorunlarıyla ilgili köy muhtarı ve vatandaşlarla görüşen Güvenç, daha önce Toprak Reformu Bölge Müdürlüğü tarafından yapılan çalışmalarda kullanılan malzemenin sıkıntılı olduğunu ve bu konuda gerekli inceleme ve araştırmanın yapılacağını söyledi.

400 haneli köyün parke taşlarıyla döşeneceğini ifade eden Vali Güvenç, yapılacak olan çalışmaları köy muhtarıyla birlikte yürüteceklerini ve Akziyaret köyündeki çalışmaların diğer muhtarlara da örnek teşkil edeceğini bildirdi.

İçme suyu konusuna da değinen Celalettin Güvenç, içme suyunun mevcut sisteminde kot farkından kaynaklanan bir sıkıntıdan dolayı köye düzenli olarak verilemediğini ancak bu sorunun çözümü için çalışıldığını dile getirdi.

Köylerde yaşayanların rahat edebilmesi için devletin 2005 yılından bu yana ciddi kaynak aktardığını anlatan Güvenç, şöyle devam etti:

" Şanlıurfa'ya harcanan para sadece 220 milyon lira. Bu parayla yapılan hizmetlere batlığımızda çok şükür yol, içme suyu, kanalizasyon konusunda 10 yıl önceye göre çok iyi durumdayız. Yeterli mi değil. Biz daha iyi olsun istiyoruz. Şehirde hangi hizmetler varsa köylü vatandaşımız bu hizmetten yararlansın istiyoruz. Köylerdeki sokakların çamurdan kurtulmasını istiyoruz. Bunu da yapacağız. Köy köy gezeceğiz birlik olacağız. Bu sıkıntıları aşacağız. Çünkü biz insanımız her türlü hizmetin en iyisine layık olduğunu biliyoruz. Devlet ve millet barışı, kaynaşması için bu hizmetleri yapmak zorunda olduğumuzun farkındayız."

Yapılan çalışmalarda devletin iyi niyetinin göz ardı edilmemesi gerektiğine dikkati çeken Vali Celalettin Güvenç, "İyi niyetimizi görün. Muhtarlarımızla meclis üyelerimizle mühendislerimizle birlikte el ele vererek çalışıyoruz. Çalışmaya da devam edeceğiz" dedi.

-Duble yol çalışmaları

Duble yol yapımında Şanlıurfa'nın çok ilerlediğini belirten Vali Güvenç, yılların açığını kapatmaya çalışıldığını kaydetti.

Bir süre önce Viranşehir'i ziyaret ettiğini ve orada yapılan çalışmaları inceleme fırsatı bulduğunu ifade eden Vali Güvenç, şunları kaydetti:

"Çok değil 2009 yılının haziran ayında geldiğimde Viranşehir - Şanlıurfa arasında yollar delik deşikti. Resmi arabayla gidemiyorduk. 2 saatte Viranşehir'e zor gidiyorduk. Bugün o güzelim ilçelerimize duble yollarla gidiyoruz. Ceylanpınar - Viranşehir duble yolunun bu sene bitiriyoruz. Siverek - Şanlıurfa duble yolunu bu sene bitiriyoruz. Çevre yolumuzu bu sene bitiriyoruz. Gaziantep'ten buraya yaptığımız otoban Avrupa'da bile örneği az olan bir otoban. Dünya'da kriz varken biz yükseliyoruz. Çünkü biz halkımıza kulak veriyoruz, değer veriyoruz, halkımızın ayağına gidiyoruz, halkımızı kucaklıyoruz. Geçmişin kötü izlerini silmeye çalışıyoruz. Bizler daha bütün köylerimizi istediğimiz düzeye getirmedik ama getirmeye çalışıyoruz. Bütün sorunları çözmüş durumda değiliz. Hala çözmemiz gereken sorunlarımız mevcut."

Güvenç, kaçak elektrik kullanımının önlenmesi ve köylülerin çocuklarının eğitimine önem vermesi için de gerekenin yapılması gerektiğini sözlerine ekledi.

- ŞANLIURFA

Kaynak: AA / Yerel

Uğur Büyükhatipoğlu Celalettin Güvenç Viranşehir Şanlıurfa Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title