Haberler

Vali Çomaktekin'den 19 Mayıs Mesajı

Amasya Valisi İbrahim Halil Çomaktekin, “19 Mayıs 1919, milletimizin zaferlerle dolu tarihinde yazılacak yeni bir destanın başlangıç günüdür” dedi.

Amasya Valisi İbrahim Halil Çomaktekin, "19 Mayıs 1919, milletimizin zaferlerle dolu tarihinde yazılacak yeni bir destanın başlangıç günüdür" dedi.

19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımlayan Vali Çomaktekin, "Büyük önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk Samsun'a ayak basarak Milli Mücadeleyi başlattığı bu günü, Türk Gençliğine bir bayram olarak armağan etmiştir. Bu durum O'nun gençliğe verdiği önemin en büyük göstergesidir" diye konuştu.

Gençlere seslenen Çomaktekin, şunları ifade etti: "Geleceğimizin teminatı olan sevgili gençlerimiz, sizler her şeyin en iyisine layıksınız. Bugün bizlerin sürdürdüğü ülkemizi geliştirme çalışmalarını yarın sizler devralacaksınız. Ülkemizin yarınlarının müreffeh olabilmesi için, kendinizi en iyi şekilde ve donanımlı olarak yetiştirmelisiniz. Bir taraftan pozitif bilimleri öğrenmeli, diğer taraftan hak, hakkaniyet ve adaleti hayatınızın her alanında uygulayan ve bunları davranış haline getirmek suretiyle kendinizi geliştiren bireyler olmalısınız. Dünyanın en gelişmiş ülkeleri arasına girme idealimiz sizlerle gerçekleşecektir. Hedeflerimizi gerçekleştirmek için, Atatürk'ün 'Vatanın bütün ümidi ve geleceği size, genç nesillerin anlayış ve enerjisine bağlanmıştır' sözünü hatırlatmak isterim. Bu duygu ve düşüncelerle başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, ebediyete intikal etmiş tüm şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyor, siz değerli gençlerimizin 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramını kutluyorum." - AMASYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Mustafa Kemal Atatürk 19 Mayıs Amasya Yerel Haberler

title