Haberler

Vali Çiçek Suveren Köyünde İncelemelerde Bulundu

Iğdır Valisi Amir Çiçek, bazı kamu kurum müdürleri ile birlikte Suveren köyünü ziyaret ederek incelemelerde bulundu.

Iğdır Valisi Amir Çiçek, bazı kamu kurum müdürleri ile birlikte Suveren köyünü ziyaret ederek incelemelerde bulundu.

İl Jandarma Alay Komutanı Jandarma Albay Mustafa Akış, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ferhat Akkuş,

Emniyet Müdürü Selçuk Kızılay ve kurum amirleri ile birlikte Suveren Köyü İlköğretim Okulu'nun bir sınıfında köylülerle bir araya gelen Vali Çiçek, sorunları dinledi. Çiçek, periyodik olarak köyleri ziyaret ettiğini anlatarak, buradaki temel amaçlarının köylülerin sorunlarının yerinde inceleyip burada çözmek olduğunun belirtti. Geçen yıl da bu köye geldiğini ifade eden Çiçek, "Burada yaptığımız incelemelerde gerek kendi gözlemlediğimiz, gerekse bizlere aktarılan sorular çözüldü. Vatandaşının refahı için devletimiz her türkü imkanlarının sefer etmiş bulunmaktadır. Süveren köyümüze bağlı olduğu halde fakat bu köyümüze uzak olan

Kavaktepe mezramızı köy yaptık, birkaç mezralarımız da bu köye bağlandı. Bu nedenle 157 olan köy sayımız 158'e çıktı. Buradaki amaç buraya uzak olan mezralarımıza daha iyi hizmet götürmektir " dedi.

Iğdır'da, İŞKUR, Milli Eğitim Müdürlüğü ve Halk Eğitim Müdürlüğü'nün ortaklaşa yürüttükleri projelerle meslek edime kurslarına ağırlık verdiklerini anlatan Vali Çiçek, buradaki temel amacın isteyen değil üreten, meslek sahibi toplumu geliştirmek olduğunun söyledi.

Ziyaret sırasında yaşadıklarını sıkıntıları anlatan ve taleplerde bulunan Köy Muhtarı Mehmet Akbaş ise, köylerin işlediği arazilerinin büyük çoğunluluğunun tapusunun bulunmadığını, bu nedenle bir karışıklık olduğunu, bu sorunun giderilmesini istedi. Geçtiğimiz yıl Vali Çiçek'in ziyaretinin ardından köyün en büyük sorunlarından biri olan dere yatağının ıslah çalışmasının İl Özel İdare tarafından yapıldığını anlatan Muhtar Akbaş,

"Söz konusu ıslah çalışması öncesi sel suları geldiğinde köyün içindeki yollar tahrip oluyordu. Köyümüzün mezarlığına giden yolda bulunan köprü iki yıl önce selden yıkılmıştı. Şimdi yeni köprü yapılarak bu sorunda çözüldü" dedi.

Köylüler arasında yer alan Aysan Algün isimli kadın ise, Iğdır'ın Tuzluca ilçesinin dağlık kesiminde "Benim kocam sağ iken bu yayla için çok mücadele verdi. Kocamın dedeleri ve onları akrabaları 100 yıldır bu yalanın sahibiler. Fakat şimdi olay çıkmasın diye biz bu yaylayı kullanamıyoruz. Sizden tek dileğim hakkımız olan bu yerin bize iade edilmesi için bir heyetin bunu incelmesini istiyoruz" şeklinde konuştu.

Toplantının ardından Vali Çiçek, okul öğrencileriyle sınıflarında sohbet ederek hatıra fotoğrafı çektirdi - IĞDIR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Ferhat Akkuş Mustafa Akış Amir Çiçek Iğdır Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title