Haberler

Vali Çiçek: "Bisiklet Binin"

Muğla Halk Sağlığı Müdürlüğü ile Milli Eğitim Müdürlüğü arasında imzalanan ‘Okullarda Fiziksel Aktivitenin Arttırılması Projesi’ kapsamında Menteşe Şahidi Ortaokulunda öğrencilere bisiklet dağıtım töreni düzenlendi.

Muğla Halk Sağlığı Müdürlüğü ile Milli Eğitim Müdürlüğü arasında imzalanan 'Okullarda Fiziksel Aktivitenin Arttırılması Projesi' kapsamında Menteşe Şahidi Ortaokulunda öğrencilere bisiklet dağıtım töreni düzenlendi. Törende 40 bisiklet değişik okullara dağıtımı gerçekleşti.

Sağlık Bakanlığı tarafından yürütülen proje kapsamında Muğla'da bugüne kadar 430 bisiklet dağıtımı yapılırken, yol sonuna kadar 840 adet bisikletin daha okullara dağıtımı yapılacağı açıklandı. Törende konuşan Muğla Halk Sağlığı Müdürü Dr. Mustafa Nuri Ceyhan, gelişen teknoloji nedeniyle ulaşımda fiziksel aktivitenin azaldığını dikkat çekerek, "Dünya Sağlık Örgütü verilerine göre 2011'de yapılan 'Kronik Hastalıklar Risk Faktörleri Araştırması'na göre Türkiye'de kadınların yüzde 87'si erkeklerin yüzde 77'sinin yeterli ölçüde fiziksel aktivite yapmadığını tespit etmiştir. Bu istatiki veriler ışığında ve koruyucu sağlık hizmetleri kapsamında Sağlık Bakanlığı tarafından yürütülen 'Türkiye Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Yaşam Programı' Başbakanlık genelgesi olarak yayımlandı. Bu çerçevede daha sağlıklı bir hayat ve çevre için bisiklet kullanımını teşvik etmek amacıyla Muğla Halk Sağlığı Müdürlüğü ve Muğla Milli Eğitim müdürlüğü arasında 'Okullarda Fiziksel Aktivitenin Arttırılması Protokolü' imzalandı. Bu protokol çerçevesinde Mayıs ayında 300 adet bisiklet Muğla'daki okullara, 90 bisiklet de Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi'ne dağıtıldı" dedi.

Vali Amir Çiçek ise, bisiklet kullanımının arttırılması için öncelikle araç kullanımının azaltılmasından geçtiğini belirtti. Vali Çiçek, "İlk etap bisiklet dağıtımını 25 Mayıs tarihinde gerçekleştirdik. Bugün ikinci etap bisiklet dağıtımı yapıyoruz. Çeşitli okullarımıza 40 adet bisiklet ve kask dağıtacağız. Yılsonuna kadar 840 adet bisiklet okullarımıza dağıtımı gerçekleşecek. Obezite ile en etkili mücadele bisiklet binerek olur. Sokaklarda, caddelerde lütfen araç ile değil bisiklet ile hareket edin. Eğer araç kullanımını azaltabilir isek, bisiklet kullanımını da arttırmış oluruz. Özellikle buradan anneler ve babalara sesleniyorum. Çocuklarınızı okula araç ile değil, bisikleti ile gelmesini sağlayın" dedi.

Proje kapsamında Menteşe ve Ula ilçesinde Şahidi, Gaüzeller, Bayır, Yerkesik, Akçaova, Gökçe, Karabörtlen ortaokullarından gelen öğrencilere 40 adet bisiklet ve kask dağıtımı Vali Amir Çiçek tarafından gerçekleşti. - MUĞLA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Milli Eğitim Müdürlüğü Sağlık Bakanlığı Amir Çiçek Menteşe Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title