Haberler

Vali Çakacak, Gaziler Gününde Gazilerle Buluştu

Mersin Valisi Özdemir Çakacak 19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla Mersin’de faaliyet gösteren Şehit ve Gazi derneklerini ziyaret etti.

Mersin Valisi Özdemir Çakacak 19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla Mersin'de faaliyet gösteren Şehit ve Gazi derneklerini ziyaret etti. Ziyaretler sonrası Vali Çakacak ve eşi, şehit aileleri ve gazilerle yemekte buluştu.

Vali Çakacak ve beraberindekiler sabah saatlerinde Cumhuriyet Meydanı'nda Gaziler Günü dolayısıyla düzenlenen törenin ardından Mersin'de faaliyet gösteren, Gazi ve Şehit Ailelerine Yardım Derneği, Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit, Dul ve Yetimleri Derneği Mersin Şubesi ile Türkiye Muharip Gaziler Derneği Mersin Şubesini ziyaret ederek, dernek başkanlarına çiçek verip Gaziler Gününü kutladı. Vali Çakacak, dernek başkanları, yönetim kurulu üyeleri, gaziler, gazi ve şehit aileleri ile yakından ilgilenerek bir süre sohbet etti.

Türkiye Muharip Gaziler Derneği Mersin Şube Başkanı Kemal Cındız, "Türk tarihine altın sayfalar yazdıran gazilerimiz ve şehitlerimizin hatıralarını yüceltmek ve onlara olan minnet ve şükran duygularımızı ifade etmek milli görevimizdir "dedi.

Vali Çakacak ise yaptığı konuşmada, "Burası Anadolu'dur. Türk milletinin vatanıdır. Analarımız çocuklarını askere gönderirken kına yakarak gönderirler ki gerektiğinde vatanı uğruna canını feda etsin, şehit ya da gazi olsun. Gaziler Günü vesilesiyle bize bu toprakları vatan yapan aziz şehitlerimizi, kahraman gazilerimizi ve Kurtuluş Savaşı'nda bu kahramanlara önderlik eden Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü bir kez daha saygı, şükran ve minnetle anıyoruz" ifadelerini kullandı.

VALİ ÇAKACAK VE EŞİ, ŞEHİT AİLELERİ VE GAZİLERLE YEMEKTE BULUŞTU

Mersin Valiliği Gaziler Günü münasebetiyle Şehit Aileleri ve Gaziler onuruna bir yemek düzenledi. Yemeğe Vali Özdemir Çakacak ve Eşi Kevser Çakacak ev sahipliği yaptı.

Suphi Öner Öğretmenevi'nde düzenlenen yemeğe Vali Çakacak ve eşinin yanı sıra Mersin Milletvekili Hüseyin Çamak, Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Nejat Atilla Demirhan, Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Sahil Güvenlik Akdeniz Bölge Komutanı Albay Fatih Erhan, İl Jandarma Komutanı Albay Ömer Uyan, il protokolü, askeri erkan, gaziler ve şehit aileleri katıldı.

İl Müftü Yardımcısı Feramuz Beydoğan tarafından Kur'an-ı Kerim tilaveti ve dua okunmasının ardından bir konuşma yapan Vali Çakacak, şehit aileleri ve gazilerle bir arada bulunulan yemeklerin özel bir önem ve ayrıcalık taşıdığını vurguladı. Çakacak, "Şehitlik ve gazilik hem kültürümüzde hem de dinimizde çok büyük önem taşıyan yüksek mertebelerdir. Sizler de bize aziz şehitlerimizin ve kahraman gazilerimizin emanetisiniz. Bu nedenle her zaman gönlümüzdesiniz. Biz de her zaman sizin yanınızda ve sizinle birlikteyiz. Bugün bu cennet vatanda huzur içerisinde yaşıyorsak, şanlı bayrağımızı göklerde dalgalandırabiliyorsak aziz şehitlerimiz ve kahraman gazilerimiz sayesindedir" diye konuştu. Geçmişte olduğu gibi gelecekte de ülke birlik, beraberliğini bozmak isteyen iç ve dış güçlerin olacağını söyleyen Çakacak, "Güvenlik güçlerimizin kararlı mücadelesi, milletimizin vakur duruşu hiçbir zaman birlik ve beraberliğimizin bozulmasına izin vermeyecektir. Bize emanet edilen vatanı ve bayrağı birlik ve beraberlik içerisinde çağdaş uygarlık seviyesinin üzerine çıkaracağız" dedi.

Birlik ve beraberlik mesajlarının verildiği yemek, sıcak ve samimi bir ortamda gerçekleşti. Vali Çakacak ve eşi Kevser Çakacak, yemek boyunca şehit aileleri ve gazilerimizle yakından ilgilendi. - MERSİN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Özdemir Çakacak Türkiye Mersin Eylül Yerel Haberler

title