Haberler

Vali Çakacak'a 'Demokrasiye Katkı Ödülü'

Mersin Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği (MESİAD) tarafından düzenlenen ‘11. Yılın İş İnsanı Ödülleri kapsamında Mersin Valisi Özdemir Çakacak’a “Demokrasiye Katkı Ödülü" verildi.

Mersin Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği (MESİAD) tarafından düzenlenen '11. Yılın İş İnsanı Ödülleri kapsamında Mersin Valisi Özdemir Çakacak'a "Demokrasiye Katkı Ödülü" verildi.

MESİAD'ın 'Yılın İş İnsan' Ödül Töreni' Yenişehir Belediyesi Atatürk Kültür Merkezi'nde yapıldı. Kalkınma Bakanı ve Mersin Milletvekili Lütfi Elvan'a "Yılın Kalkınma ve Hizmet Ödülü"nün verildiği geceye, Vali Çakacak'ın yanı sıra Kalkınma Bakan Yardımcısı Yusuf Coşkun, CHP Mersin Milletvekili Serdal Kuyucuoğlu, Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Kadir Yıldız, Büyükşehir Belediye Başkanı Kocamaz, Türk Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonu (TÜRKONFED) Başkanı Tarkan Kadooğlu, MESİAD Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Deniz ve çok sayıda davetli katıldı.

Gecede bir konuşma yapan Vali Çakacak, 2008 yılından bu yana yaşanan küresel ekonomik durgunluğun yanı sıra, komşu ülkelerde yaşanan siyasi istikrarsızlık ve iç karışıklıkların da Türkiye'nin dış ticaret hacminde bir takım olumsuzluklar yaşanmasına neden olduğunu söyledi. Çakacak, tüm bu olumsuzluklara rağmen Türkiye'nin 27 çeyrek boyunca ekonomik büyüme gerçekleştirerek, kalkınmasını sürdürülebilir kılma yolunda önemli başarılara imza attığını vurguladı.

Çakacak: "Hain odaklar, şimdi de taşeron olarak kullandıkları terör örgütleri eliyle kalleş saldırılar düzenlemekte"

15 Temmuz darbe girişimine de değinen Çakacak, "Silahlı Kuvvetlerimizin ve Emniyet Teşkilatımızın şerefli mensuplarının, milletimizin kahraman evlatları ile birlikte Cumhuriyetine ve demokrasisine canı pahasına sahip çıkmasıyla hezimete uğrayan bu hain odaklar, şimdi de taşeron olarak kullandıkları terör örgütleri eliyle kalleş saldırılar düzenlemekte, ekonomimizde kriz varmış görüntüsü yaymaya çalışmaktadırlar. Tüm bu tabloya rağmen milletimizin binlerce yıldır kardeşlik içerisinde, barış ve sevgi ikliminde yaşattığı devletimiz dimdik ayakta durmuştur ve sonsuza kadar da durmaya devam edecektir" dedi.

Böyle bir ortamda devletin ve hükümetin devasa yatırımları hayata geçirmeye devam ettiğini ifade eden Çakacak, hiç tereddüt etmeden devletin ve milletin yanında yer alan iş insanlarının, milli sorumluluk bilinciyle Cumhuriyetin daha ileriye taşınması ve milletin çağdaş medeniyetler seviyesine çıkarılması için canla başla çalışmaya devam ettiklerini kaydetti. Devletin de uygulamaya koyduğu politika, program ve teşviklerle iş insanlarının önünü açtığını, ulusal ve uluslararası ölçekte iş yapabilmeleri için zemin hazırladığını dile getiren Çakacak, "Bu zorlu dönemi siz değerli iş insanlarımızın yoğun gayretleri, olumlu yaklaşımları ve devletimizin destekleriyle hasar görmeden atlatacağımıza, ülkemizin büyüme hamlesine kaldığımız yerden devam edeceğimize yürekten inanıyorum. Devlet-vatandaş bütünleşmesinin, kamu-özel sektör birlikteliğinin en güzel örneklerinin sergilendiği Mersin, bu süreçte ilimizin kaynaklarını en iyi ve etkin şekilde değerlendiren iş insanlarımızın ürettiği yenilikçi ve rekabetçi ürünlerle sürdürülebilir ekonomik gelişmemize büyük katkı sunacaktır" diye konuştu.

MESİAD'ın iş insanlarını ödüllendirmesinden memnuniyet duyduğunu vurgulayan Çakacak, şöyle devam etti: "Bizler de kamu ve yerel yönetimler olarak tüm kurum ve kuruluşlarımızla iş insanlarımızın yanında olmaya, onlara her türlü desteği sağlamaya kararlılıkla devam etmekteyiz. Bu ödülleri; iş insanlarımıza bugüne kadar yaptıkları yatırımlarla, hizmetlerle ilimizin ve ülkemizin sosyo-ekonomik kalkınmasının lokomotifi olmaya devam edeceklerine olan inancımızın bir nişanesi olarak görüyoruz. Ödül alan tüm iş insanlarımızı içtenlikle tebrik ediyorum."

Bakan Yardımcısı Coşkun: "Bakanımız, projelerin bir an önce tamamlanması için yoğun çaba göstermektedir"

Kalkınma Bakan Yardımcısı Coşkun ise ortak akılla hareket etmenin önemini vurgulayarak, Mersin'in dinamiklerinin önümüzdeki süreçte de ortak akıl, el birliği ve iş birliği içerisinde çalışarak hem Mersin hem de Türkiye'nin gelişmesi ve kalkınması adına önemli çalışmalar yürüteceğine olan inancını dile getirdi. Coşkun, "Mersin'le ilgili her projeyi çok yakından ve titizlikle takip eden Kalkınma Bakanımız Sayın Lütfi Elvan, bu projelerin bir an önce tamamlanarak hayata geçirilmesi yönünde yoğun çaba ve gayret göstermektedir" diye konuştu.

Dünyada ve Türkiye'nin bölgesinde yaşanan sıkıntılara ve olumsuzluklara rağmen, iş insanlarının tüm imkanlarını seferber ederek yaptıkları üretim ve sağladıkları istihdamla Mersin'in ve Türkiye'nin büyümesine katkıda bulunmalarının takdire şayan olduğunu kaydeden Coşkun, "Birliğimiz, bütünlüğümüz ve ortak değerlerimiz etrafında birbirimize kenetlendiğimiz sürece hiç kimse bizi bölemez, yolumuzdan döndüremez. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da tüm şer güçlerine karşı vatanımıza, bayrağımıza, ülkemize ve devletimize sonsuza kadar sahip çıkmaya kararlıyız. Bu kararlılığımıza her aşamada destek veren özellikle de 15 Temmuz'da yaşanan hain kalkışma sonrasında istiklaline ve istikbaline sahip çıkmak için ellerinde bayraklarla sabahlara kadar demokrasi nöbeti tutan, ülkesine, milletine ve bayrağına sahip çıkan tüm Mersinli kardeşlerimi huzurlarınızda bir kez daha yürekten tebrik ediyorum" ifadelerini kullandı.

Çakacak: "Keşke 15 Temmuz gecesi yaşanmasaydı, ben de bu ödülü almasaydım"

Konuşmaların ardından ödül takdimine geçildi. TÜRKONFED Başkanı Tarkan Kadooğlu tarafından takdim edilen 'Yılın Kalkınma ve Hizmet Ödülü'nü Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan adına Bakan Yardımcısı Coşkun aldı. MESİAD Başkanı Deniz ise Vali Çakacak'a "Yılın Demokrasiye Katkı Ödülü"nü takdim etti. Ödülünü alırken kısa bir konuşma yapan Çakacak, "Keşke 15 Temmuz gecesi yaşanmasaydı, ben de bu ödülü almasaydım. O gece yaşananlar ülkemizin üzerine bir kabus gibi çöktü. Ama Yüce Türk Milleti geçmişte olduğu gibi o kabusu da birlik, beraberlik ve kardeşlik duygularıyla kenetlenerek atlattı. O yüzden bu ödülün sahibi Yüce Türk Milletidir. Ben de bu ödülü Yüce Türk Milleti adına alıyorum" dedi.

Ödül almaya hak kazanan iş insanlarına ise ödülleri Kalkınma Bakan Yardımcısı Yusuf Coşkun ve Vali Özdemir Çakacak'ın da aralarında bulunduğu il protokolü tarafından verildi. İki kategoriden oluşan ödül töreninin birinci kategorisinde Mersin'e yatırım yapan ve katkı sağlayan iş insanlarının, ikinci kategoride ise sosyal sorumluluk projelerinin değerlendirildiği bildirildi. - MERSİN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Özdemir Çakacak Türkiye Tarkan Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title