Haberler

Vali Bektaş Bin Metrelik Şahin Kayasına Tırmandı

Güncelleme:

Manisa Valisi Erdoğan Bektaş Gördes'e bağlı Kayacık Mahallesinde bulunan yaklaşık bin metre yükseliğindeki Şahin Kayasına tırmandı.

Manisa Valisi Erdoğan Bektaş Gördes'e bağlı Kayacık Mahallesinde bulunan yaklaşık bin metre yükseliğindeki Şahin Kayası'na tırmandı.

Manisa ve ilçe turizmini canlandırmak ve incelemelerde bulunmak amacıyla düzenlenen doğa yürüyüşüne katılan Manisa Valisi Erdoğan Bektaş'a Gördes Kaymakamı Turgay Hakan Bilgin, Belediye Başkanı Muhammet Akyol ve Manisa İl Kültür ve Turizm Müdürü İbrahim Sudak, mahalle muhtarları ve vatandaşlar eşlik etti. Kayacık mahallesinde vatandaşların yoğun ilgisiyle karşılanan Vali Bektaş; mahalle muhtarlarından bölge hakkında bilgi aldı. Daha sonra yaklaşık bin metre yüksekliğindeki Şahin Kayası'na çıkmak için yola çıktı. Şahin Kayası tarihi kalıntılar açısından Gördes'in en zengin yerlerinden biri olarak biliniyor. Evliya Çelebi'nin Seyahatnamesi'nde de sözünü ettiği ve bugün izlerinin hala belirgin olarak görüldüğü Şahin Kayası yeniden gündeme getiriliyor. Şahin Kayası Pers, Roma ve Bizans dönemlerine kadar uzanan eski bir yerleşim yeri. Vali Bektaş ilçelerde bulunan unutulmaya yüz tutmuş tarihi ve doğa güzelliklere çeşitli geziler düzenleyerek, bu yerlerin tanıtımına katkı sağlamayı amaçlıyor. Bu kapsamda yaklaşık bin metre yüksekliğindeki Şahin Kayası'na kırk dakikalık bir yürüyüş gerçekleştiren Vali Bektaş ve beraberindekiler, yürüyüş sırasında karşılaştığı çeşitli kalıntıları ve tarihi yapıları da özenle inceledi.

"GÖRÜLMEYE DEĞER BİR YER"

Oldukça dik kayalıklardan ve zorlu geçişlerden sonra zirveye ulaşmayı başaran Vali Bektaş bölgeyi ve manzarayı çok beğendiğini ifade ederek, "Gördes Şahin Kayası turizm odağı olarak Manisa 'da seçtiğimiz 40 sıcak noktadan biri. Manisa turizmini geliştirmek amacıyla başlattığımız projeyle il genelinde seçilen odak noktalara çeşitli geziler düzenliyoruz. Şahin Kayası hem jeolojik, hem de arkeolojik açıdan önemli bir yer. Bugün de buraya bir doğa yürüyüşü düzenliyoruz. Evliya Çelebi 1671'de Şahin Kayası'na gelmiş, 'Eteklerimi toplayıp çıktım' demiş. Okuduk. Geldik, görüyoruz. Yaklaşık bin metre yüksekliğindeki bu zor kayaya tırmanıyoruz. Evliya Çelebi'nin Seyahatname'de sözünü ettiği 3 bin 50 basamaklı taş merdivenlerin, dış kale surlarının ve kulelerin hala bir kısmı günümüzde belirgin şekilde görülüyor. Duvarlarda kullanılan teknik Aigai'ye benziyor. Metrelerce yükseklikteki bu devasa kayaların her biri sanki özenle yerleştirilmiş. Gerçekten Manisa'nın her tarafı çok değerli potansiyele sahip. Gördes ilçemizdeki Şahin Kayası da görülmeye değer bir yer. Ben meraklılarına tavsiye ediyorum, yaklaşık kırk dakikalık zorlu bir yürüyüşü göze alsınlar, gelsinler buraları da gezsinler. Doğa tüm haşmetiyle bize gülümsüyor, güzel bir etkinlik oldu. Yöre halkımıza da nazik ikramlarından dolayı teşekkür ediyorum. İnşallah böyle güzel vesilelerle yine bir araya geliriz" dedi. Vali Bektaş'a Şahin Kayası'na düzenlediği doğa yürüyüşü için teşekkür eden Kaymakam Bilgin, "Manisa Valimiz Sayın Erdoğan Bektaş öncülüğünde Manisa turizmini geliştirme amacıyla başlatılan projede il genelinde seçilen odak noktalardan birisi de Şahin Kayası'dır. Şahin Kayası hem jeolojik açıdan etkileyici bir doğa harikası, hem de arkeolojik açıdan önemli bir tarih hazinesidir. Tarih boyunca bir çok ünlü seyyah burayı gezmiş ve günümüze çok değerli bilgiler ulaştırmıştır. Bunlardan bizim tarihimiz açısından en önemlisi olanı ise ünlü Türk seyyahı Evliya Çelebidir. Evliya Çelebi 1671'de gezip gördüğü Şahin Kayasından çok etkilenmiş ve ayrıntılı olarak okuyucularını bilgilendirmiştir. Bizler de bu özel tabiat anıtını incelemek amacıyla bir gezi tertip ettik. Sağ olsun Sayın Valimiz de davetimize olumlu cevap verdiler ve kendileri de bu gezimize katıldılar. Birlikte Şahin Kayasına tırmandık. Böylece hem bir doğa gezisi yapmış olduk, hem de sırlarla dolu bir tarih yolculuğuna çıktık. Bu bölgenin turizm destinasyonu olabilmesi için neler yapılabileceği konularında Sayın Valimizin çok değerli tavsiyelerini aldık. Bu gezide bize eşlik eden Sayın Valimize, İl Kültür ve Turizm Müdürümüze, Belediye Başkanımıza ve ikramlarıyla bizleri ağırlayan yöre halkına teşekkür ediyorum" dedi.

Vali Bektaş'a Gördes Belediye Spor forması hediye eden Başkan Akyol; " Sayın Valimize ilçemizin unutulmaya yüz tutmuş tarihi ve kültürel miraslarından olan Şahin Kayası'na gerçekleştirdikleri doğa yürüyüşünden dolayı teşekkür ediyorum. Yaklaşık bin metre yüksekliğindeki zorlu bir kayaya tırmandık. Sayın Valimizi bu başarılı yürüyüş için tebrik ediyorum. İlçe turizmini geliştirmek amacıyla Sayın Valimizin öncülüğünde gerçekleştirdiğimiz bu doğa yürüyüşü bundan sonra yapacağımız gezilere ve çeşitli etkinliklere inşallah bir başlangıç olacaktır. Yine bizlerle birlikte yürüyüşümüze eşlik eden Kaymakamımıza ve İl Kültür ve Turizm Müdürümüze teşekkür ediyorum. Bizleri büyük bir misafirperverlikle ağırlayan vatandaşlarımıza da şükranlarımı sunuyorum" diye konuştu.

Yürüyüşün ardından yöre halkı Vali Bektaş ve beraberindeki yetkililere gözleme ikramında bulundu. Vatandaşların ikramını geri çevirmeyen Vali Bektaş; vatandaşlara gösterdikleri ilgi ve alaka için teşekkür ederek bölgeden ayrıldı. - MANİSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Erdoğan Bektaş Kayacık Gördes Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title