Haberler

Vali, Başalan Köyünü Ziyaret Etti

Samsun Valisi Hüseyin Aksoy, Canik ilçesi Başalan köyü Cumhuriyet İlköğretim Okulu ve lise yapılması talep edilen arsa üzerinde incelemelerde bulundu.

Samsun Valisi Hüseyin Aksoy, Canik ilçesi Başalan köyü Cumhuriyet İlköğretim Okulu ve lise yapılması talep edilen arsa üzerinde incelemelerde bulundu.

Canik ilçesi Başalan köyüne Canik Kaymakamı Abdullah Kalkan ile beraber gelen Vali Aksoy, İl Genel Meclis Başkanı Mustafa Karakurt, İl Özel İdare Genel Sekreteri Adem Arslan ve köy muhtarları tarafından karşılandı.

Vali Hüseyin Aksoy, karşılama töreninin ardından Başalan Köyü Cumhuriyet İlköğretim Okulu bahçesinde Başalan Köyü Muhtarı Zülifkar Esen'den köy ve köylerine yapılmasını talep ettikleri lise hakkında, Başalan Cumhuriyet İlköğretim Okulu Müdür Vekili Atanur Sarıoğlu'ndan da Başalan Cumhuriyet İlköğretim Okulu hakkında bilgi aldı.

Daha sonra Canik Kaymakamı Abdullah Kalkan yaptığı konuşmasında, "Biz göreve başladığımızdan itibaren başta sizlerin yönlendirmesiyle, özellikle kız çocuklarının okullaşması konusunda arkadaşlarımız bizi hiç yalnız bırakmadılar. Okullaşma oranları gerek ilköğretim okullarında ve gerekse orta dereceli okullarda çocuklarımızın okula gitme oranı bu köylerimizde son derece yükselmiş durumdadır. Ama yeterli mi, değil. Sadece okula gitmek çözüm getirmiyor. Gittiği okulda başarılı olmak durumundasın. Eğitime, okula ve okumaya her zaman sıcak yüzle, samimi olarak sahip çıkmasını ben vatandaşlardan özellikle muhtar arkadaşlarımızdan bekliyorum" dedi.

Vali Hüseyin Aksoy ise yaptığı konuşmasında, "Başalan Cumhuriyet İlköğretim Okulu'nun öğrenci sayısının yoğunluğu nedeniyle 2013 yılı yatırım programına buraya 8 derslikli okul planlaması yaptık. Şu anda ihale aşamasındadır. Çocuklarımızın daha sağlıklı ortamda eğitim almaları için bu ihtiyacın giderilmesi adına 2013 yatırım programımıza bunu aldık ve ihalesini yapacağız. Buraya yapılmasını talep ettiğiniz lise konusunu Milli Eğitim Müfettişlerimize öncelikle inceletmemiz gerekiyor. Buradaki öğrenci potansiyelimiz nedir? Burada lise açıldığında burayı besleyecek kadar öğrencimiz var mıdır? Zaman zaman çeşitli bölgelerde bu tür talepler geliyor. Okullarımızı yapıyoruz. Okul bitiyor, birkaç yıl sonra öğrenci azlığı yetersizliği yüzünden okul kapanmak zorunda kalıyor. Bunun incelemesini gayet iyi yapmak durumundayız. İhtiyaç varsa tabii ki yapılacaktır. Bildiğiniz gibi liseye sınavlı geçişlerde öğrenciler Anadolu lisesi ve diğer liseleri kazanıp gidebiliyorlar. Bu bölgedeki öğrencilerimizin kaçı öyle bir okulu kazanmış ve gitmiş veya gitme durumundadır. Kazanamayan kaç öğrencimiz vardır. Bunu inceletmemiz ve buna göre hareket etmemizde yarar vardır. Bunu inceletip Milli Eğitim Müdürlüğü'ne talimat vereceğim. İncelemelerin ardından eğer buraya lise yapılmasına ihtiyaç varsa onu da önümüzdeki süreç içerisinde değerlendirmeye alacağız. Bütün çocuklarımızın okula devam etmesi gerekmektedir. Çocuklarımızın 8. sınıfı bitirdikten sonra, liseye devam etmemesini hiçbir şekilde kabul edemiyoruz, izah edemiyoruz" diye konuştu.

"Kız çocukları ve erkek çocukları hiç fark etmez, hepsinin okula gitmesi gerekmektedir" diyen Vali Aksoy şöyle devam etti: "Burada lise talebinizi de çok anlamlı buluyorum. Yani çocuklarımızın eğitiminin devam etmesi konusundaki isteğinizin bir ifadesidir bu. Bu bakımdan bunu önemsiyorum. Çocuklarımızın okula gitmesi hususunda, onların eğitim almaları hususunda başta muhtar arkadaşlarımız olmak üzere bütün anne ve babaların gerekli hassasiyeti göstermelerini bekliyoruz. Belki o çocuklarınız okuyacak doktor olacak, mühendis olacak, hemşire olacak, kaymakam olacak. Onlara o imkanı vermediğimiz zaman onları bu eğitim hakkından yoksun bırakmış oluruz ki, bu da kabul edilebilir bir şey değildir. En temel hak eğitim hakkıdır.

Her anne-baba çocuğunun eğitim hakkından yararlanması için her türlü gayreti göstermek durumundadır. Biz devlet olarak her türlü imkanı eğitim konusunda sunuyoruz. Benim maddi durumum iyi değil, okutamıyorum diye bir mazereti kabul etmiyoruz. Devlet her türlü yardımları yapmaktadır. Çocuklarımızın hele, hele kız çocuklarımızın liseye devamı, liseden sonra üniversiteye devamı konusunda herkesin belirli bir sağduyu içerisinde çalışmalara destek vermesini bekliyoruz. Bu noktada gayret gösteren bütün arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum."

Konuşmaların ardından Vali Aksoy ve beraberindekiler Canik ilçesi Başalan Köyü Cumhuriyet İlköğretim Okulu'nda, Başalan Aile Sağlık Merkezi'nde, Başalan köyünde yapılmasını talep ettikleri lise arsasında incelemelerde bulundu. İncelemelerden sonra Başalan köyü pazar yerini gezen Vali Hüseyin Aksoy, burada pazarcılık yapan vatandaşlar ile tek tek tokalaşarak onların hatırını sordu ve onlarla sohbet etti. Pazarcıların ve köy halkının ilgi gösterdiği Vali Hüseyin Aksoy, bir süre köy halkı ile sohbet ettikten sonra köyden ayrıldı.

Vali Akboy, Başalan köyü ziyaretinin ardından Çayırkent Jandarma Karakol Komutanlığı'nı da ziyaret etti. - SAMSUN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Abdullah Kalkan Hüseyin Aksoy Samsun Canik Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title