Haberler

Vali Barut'un Eşi Şarkışla'da Temaslarda Bulundu

İlçede kilim dokuyan ve tekstil işçileriyle bir araya gelen Miyase Barut, halk ozanı Aşık Veysel'in kabrini de ziyaret etti.

Sivas Valisi Alim Barut'un eşi Miyase Barut, Şarkışla ilçesinde temaslarda bulundu.

Miyase Barut ve beraberindeki heyet, Şarkışla Belediyesi Seyfettin Soysal Konferans Salonu'nda düzenlenen Gönül Elçileri Projesi tanıtım toplantısına katıldı.

Daha sonra Aşık Veysel Kültür Merkezi'ne giden Miyase Barut ve beraberindekiler, Halk Eğitim Merkezinin açtığı kuaförlük, biçki dikiş kurslarına devam eden kursiyerlerle bir araya geldi.

Şarkışla Kaymakamlığının Hanımlar Evi'ne geçen Miyase Barut ve heyet, burada kilim dokuyan kadınlarla sohbet etti. Miyase Barut, burada kilim de dokudu.

Fertelli ve Baksoy Tekstil Atölyelerini gezen Miyase Barut, işçilerle sohbet etti, iş verenlerden çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Heyet daha sonra halk ozanı Aşık Veysel'in köyü Sivrialan'a geçti. Köyde Aşık Veysel'in müzeye dönüştürülen evini gezen Miyase Barut, daha sonra Aşık Veysel'in mezarına giderek, dua etti.

Miyase Barut'un temaslarına, Vali Yardımcısı Ömer Kalaylı ve eşi Nilgün Kalaylı, Şarkışla Kaymakamı Davut Gül ve eşi Gülden Gül, Şarkışla Belediye Başkanı Ahmet Turgay Oğuz, İl Jandarma Alay Komutanı Albay Okçin Akşit'in eşi Funda Akşit, Sivas Selediye Başkanı Sami Aydın'ın eşi Yurdagül Aydın ve Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Sefer Buğrul katıldı. - Sivas

Kaynak: AA / Yerel

Şarkışla Sivas Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title