Haberler

Siirt Valisi Aydın, Engelli Aileyi Ziyaret Etti

Güncelleme:

Siirt Valisi Ahmet Aydın, Şirvan ilçesine bağlı Pirinçli köyünde ikamet eden, engelli aileyi ziyaret etti.

Siirt Valisi Ahmet Aydın, beraberinde 3. Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Halil Soysal, İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Şenol Yeloğlu ile birlikte, Dünya engelliler günü kapsamında, Şirvan İlçesine bağlı, Pirinçlik köyünde ikamet eden, Geçici köy koruculuğu ve tarımla geçimini sağlayan ve 5 çocuğundan, dördü özürlü olan Abdülmelik Güldürün ailesini ziyaret etti.

Güldürün ailesinin iki engelli çocuğuna evde bakım ücretinin ödendiğini ayrıca 18 yaşından büyük bir çocuğa da 2022 sayılı kanun çerçevesinde özürlü maaşı bağlandığını ifade eden Vali Aydın, Güldürün ailemize her türlü desteğin devam edeceğini belirterek konuşmasına şöyle devam etti; "dün İlimizde kutlanan 3 Aralık Dünya Engeliler gününde, engelli kardeşlerimizle bir araya geldik. Engelli kardeşlerimizde farkındalık oluşturmak amacıyla çeşitli etkinlikler yapıldı. Bu gün onlar engelli yarın, belki bizimde engelli olma ihtimalimiz var. Bu önemli konuyu toplumumuzda dikkat uyandırmaya çalıştık.Bu günde jandarmanın ve tugayımızın kırsaldaki ziyaretlerini neticesinde Pirinçli köyünde bu vatandaşımızı ziyaret ettik. Bir evde 4 tane engelli var gerçekten hepsi birbirinden değerli evlatlarımız, bizde bu gün buraya geldik bunlarla hep arkadaş olduk, hem kardeş olduk. Devletimiz sıcak yüzü hep yanlarında olacak. Aileye çok teşekkür ediyorum. Ben çocukların babasına şunu söyledim bu çocuklara iyi bakıyorsunuz. İnşallah cenneti kazanacaksınız. Allahın izniyle bizde dua ediyoruz. Yani bunlara bakmak ayrı sevaptır. Ama diğer taraftan devletimiz de maddi manevi her türlü destek veriyor. Ailemizin diğer sıkıntılarını da yerinde tespit ettik. Devlet olarak her türlü desteği veriyoruz." Şeklinde konuştu.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Abdülmelik Gündürün ise, "Yüce Allahım bu dört tane özürlü çocuğu verdiği için çok şükrediyorum. Devletimiz bizlere sahip çıkarak, bizleri hiçbir zaman yalınız bırakmadı. Allah devletimize zeval vermesin. "dedi.

Abdülmelik Gündürün konuşmasına şöyle devam etti : Sağlam olan 23 yaşındaki Hüseyin Güldürün' ün engelli kardeşleriyle ilgilenmek için kalıcı işlerde çalışamadığını fakat kendi köyünde Geçici köy korucusu olarak, çalıştırılmasını talep etti.

Muhabir: M. Yücel DURAK

Kaynak: Temsilci / Güncel

Ahmet Aydın Şirvan Siirt Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Real Madrid Cadiz maçı CANLI izle! 4 Mayıs R.Madrid Cadiz maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? 4-5 Mayıs Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? 4-5 Mayıs hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 Bursa su kesintisi listesi! KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 Konya su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 Antalya su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 İzmir su kesintisi listesi! İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 İstanbul su kesintisi listesi! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 Ankara su kesintisi listesi! 5 Mayıs Pazar 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 5 Mayıs burç yorumları nedir? CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 4 Mayıs günün maçları nereden izlenir? Vanspor çekildi mi neden çekildi? Vanspor - Bursaspor maçında ne oldu? İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? 20 Mayıs hangi burç? 20 Mayıs'da doğanlar hangi burç oluyor? 20 Mayıs tarihi hangi burç olur? Amedspor - Menemenspor CANLI İZLE! Amedspor - Menemenspor maçı hangi kanalda, saat kaçta?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title