Haberler

Vali Ataklı İlçelerde İnceleme Yaptı

Aksaray Valisi Şeref Ataklı, Ortaköy, Ağaçören, Sarıyahşi ilçelerini ziyaret ederek incelemelerde bulundu.

Aksaray Valisi Şeref Ataklı, Ortaköy, Ağaçören, Sarıyahşi ilçelerini ziyaret ederek incelemelerde bulundu.

Vali Ataklı beraberinde Jandarma Komutanı Vekili Yarbay Hakan Eşitgen, Emniyet Müdürü Mehmet Aslan, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ramazan Altundağ, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Bestami Zabun, Milli Eğitim Müdür Vekili Kenan Yeğen ile birlikte ilk olarak Ortaköy ilçesinde Kaymakam Harun Başıbüyük'ü ziyaret etti. Ziyarette Vali Ataklı, ilçenin genel durumu hakkında bilgi aldı. Vali Ataklı, Aksaray'ın en büyük ilçesi olan Ortaköy'ün eksikliklerinin giderilmesi için hep beraber gayret göstereceklerini söyledi. Daha sonra Ortaköy Belediyesi'ni ziyaret eden Vali Ataklı, Belediye Başkanı Mahmut Ütük ile görüştü. Belediye hizmetleri ile ilgili bilgi alan Vali Ataklı yeniden belediye başkanlığına seçilen Ütük'e hayırlı olsun dileğinde bulundu. Yunus Emre Kültür Merkezi bahçesinde bilim fuarı açılışına katılan Vali Ataklı ve beraberindeki heyet sergide yer alan eserleri inceleyerek öğrencilerden bilgi aldı. SODES Projesi kapsamında açılan Kadın Destek Merkezini ziyaret eden Vali Şeref Ataklı öğle yemeğinde şehit ailelerle bir araya geldi. Şehit aileleriyle görüşen Vali Ataklı daha sonra Sarıkaraman köyündeki Ziyarettepe Mevkisinde bulunan Yunus Emre Türbesi'nde incelemelerde bulundu.

Vali Ataklı, türbeye yaz aylarında çok sayıda ziyaretçi geldiğinin belirtilmesi üzerine türbe ve çevresinin korunması, ziyaretçilere bilgi verilmesinin sağlanması için bir personel görevlendirilmesi talimatını verdi. Vali Ataklı daha sonra Ağaçören ilçesine hareket etti. Yol güzergahı üzerinde Ortaköy ilçesine bağlı Salarıalaca köyünde vatandaşların daveti üzerine duran Vali Ataklı köy kahvehanesi önünde vatandaşlarla bir süre sohbet etti. Vatandaşların sulama ve altyapı hizmetleri ile ilgili taleplerini iletmesi üzerine ilgililere talimat veren Vali Ataklı imkanlar ölçüsünde bütün köylere hizmet sunmaya gayret göstereceklerini söyledi.

Vali Şeref Ataklı beraberindeki heyet ile buradan Ağaçören ilçesine geçti. İlçe Kaymakamı Şaban Arda Yazıcı ve ilçe protokolü tarafından karşılanan Vali Ataklı, Kaymakamlıkta köy muhtarları ile görüştü. İlçenin genel durumu hakkında Kaymakam Şaban Arda Yazıcı'dan bilgi alan Vali Ataklı, İlçe Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından dar gelirli vatandaşlar için yapılan ve halen inşaatları devam eden evlerde incelemelerde bulundu. Ağaçören Belediyesi'ni de ziyaret eden Vali Ataklı, Belediye Başkanı Tuncay Atak'a hayırlı olsun dileğinde bulunarak bir süre sohbet etti.

Vali Ataklı daha sonra Sarıyahşi ilçesine gitti. İlçe Kaymakamlığını ziyaret eden Vali Ataklı Kaymakam Bilgehan Karanfil'den brifing aldı. Karanfil, ilçeye yeni bir hükümet konağı yapılması için çalışmaların devam ettiğini, kısa süre sonra yeni hükümet konağının temelinin atılacağını söyledi. Sarıyahşi Belediyesi'ni de ziyaret eden Vali Ataklı, Belediye Başkanı Fatih Ünsal ile görüştü. Hükümet Konağı yapılacak alanda incelemelerde bulunan Vali Ataklı, İlçe Entegre Hastanesi ve Hirfanlı Barajı üzerinde yapımı devam eden köprü inşaatında incelemelerde bulunarak bilgi aldı. - AKSARAY

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Şeref Ataklı Sarıyahşi Ağaçören Aksaray Yerel Haberler

title