Haberler

Vali Alpman Kilim Atölyesini Ziyaret Etti

Iğdır Valisi Ahmet Turgay Alpman Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından Karakoyunlu ilçesinde açılan kilim atölyesini ziyaret etti.

Iğdır Valisi Ahmet Turgay Alpman Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından Karakoyunlu ilçesinde açılan kilim atölyesini ziyaret etti.

Karakoyunlu ilçesinde bulunan kilim atölyesini gezerek, kurs hocası Sakine Cangel Turan'dan bilgi alan Alpman, kursiyerlerle sohbet etti. Karakoyunlu'da faaliyet gösteren kilim atölyesini ziyaret eden Vali Alpman, "Kursiyerlerimiz yaptıkları çalışmalar ile kendi öz kültürümüzü kilimlere yansıtıp emek veriyorlar. Maddi yönden çok büyük paralar kazanmayan kardeşlerimiz günde ortalama 20 TL kazanıyor ve bu para çok az. Bu bakımdan el emeği, göznuru ile kilim dokuyan hanım kardeşlerimiz ile ilgili bizimde bir şeyler yapmamız lazım. İnşallah bu şartların daha iyi olması için gayret sarf edeceğiz" dedi.

Ziyaretten ötürü duyduğu memnuniyeti dile getiren kurs hocası Sakine Cangel Turan ise, "Sayın valimiz Ahmet Turgay Alpman ve Milli Eğitim Müdür Vekili Murat Aydoğdu'nun atölyemizi ziyaret etmeleri bizi çok memnun etti. Kilim kültürüne vermiş oldukları desteklerinden dolayı kendilerine teşekkür ediyoruz" şeklinde konuştu

Ziyaret boyunca Vali Alpman'a Milli Eğitim Müdür Vekili Murat Aydoğdu eşlik etti. - IĞDIR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Murat Aydoğdu Turgay Alpman Karakoyunlu Iğdır Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Kara Ağaç Destanı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 24 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Survivor 2024 Anlat Bakalım kim kazandı? 26 Nisan Cuma Anlat Bakalım ödülü ne oldu, hangi takım kazandı? Survivor Bil Bakalım'ı kim kazandı, kaç kaç bitti? 26 Nisan Cuma Survivor Bil Bakalım ödülü ne, hangi takım kazandı? Arka Sokaklar CANLI izle! 26 Nisan Cuma KANAL D Arka Sokaklar yeni bölüm full HD canlı yayın izle! Ateş Kuşları CANLI İZLE! 26 Nisan Ateş Kuşları 52. Yeni bölüm CANLI YAYIN! Ateş Kuşları FULL İZLE! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Tolga Daşkıran neden tutuklandı? İkinci Kadir Şekerci davası olayı ne, ne zaman oldu? Kara Ağaç Destanı canlı izle! Kara Ağaç Destanı 9. bölüm TRT 1 HD izleme linki! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! Göz seğirmesi neden olur? Göz seğirmesi belirtileri, ne anlama geliyor? Fatih Mehmet Maçoğlu'nun yeni işi ne? Maçoğlu'nun yeni mesleği ne oldu? ANOREKSİYA NEDİR? Nihal Candan'ın hastalığı anoreksiya ne, belirtileri neler? İntegral müfredattan ne zaman kaldırılacak? Yeni müfredat belli oldu mu? Yeni müfredat hangi sınıfları kapsayacak? Yurtiçi Kargo hafta sonu açık mı? Yurtiçi Kargo hafta sonu dağıtım yapıyor mu, çalışıyor mu 2024?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title