Haberler

Uzunırmak, Basın Mensuplarıyla Kahvaltıda Buluştu

MHP Aydın Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ali Uzunırmak, ’10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’ dolayısıyla Aydınlı basın mensuplarıyla kahvaltıda bir araya geldi.

MHP Aydın Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ali Uzunırmak, '10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü' dolayısıyla Aydınlı basın mensuplarıyla kahvaltıda bir araya geldi.

Kahvaltıya MHP Aydın Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ali Uzunırmak'ın yanı sıra MHP Efeler Belediye Başkan Adayı Recep Taner, Aydın Gazeteciler Cemiyeti (AGC) Başkanı Suat Deniz, Aydın Gazeteciler Dayanışma Derneği (AGD) Başkanı Mehmet Aydın ve çok sayıda Aydın genelinde görev yapan basın mensubu katıldı.

Kahvaltıya iştirak eden basın mensuplarına teşekkür ederek konuşmasına başlayan Uzunırmak, "İnşallah mutlu, sağlıklı bir çalışma düzeni içerisinde daha çağdaş şartlarda, sosyal haklardan başka haklara varıncaya kadar düzenlenmiş daha mutlu daha rahat bir çalışma ortamında çalışmalarınızı devam ettirmenizi temenni ediyorum. Sizlerin kamuoyunu aydınlatmasında, demokrasi bilincinin ve kültürünün gelişmesi, ülkemizin ve insanımızın her türlü yarınlarını teminat altına alınması noktasındaki çalışmalarınızın sürdürülebilir olmasını diliyorum" dedi.

Toplantıyı bir aile toplantısı olarak kabul ettiğini ve sohbet havası içerisinde geçerek gazetecilerin sorunlarının masaya yatırılması gerektiği temennisinde bulunan Uzunırmak, "Burada yerel basından ve ulusal medya çapında görev yapan arkadaşlarımız var. Hem teknolojinin hem iletişim kanallarının çağımızda geldiği nokta ve bundan önceki şartları çok ağır tezahür etmiş olabilir. Bazı hususlar sizler için rahatlamış olabilir veya gelecekte daha da rahatlayabilir. Adliye koridorlarından cinayet yerlerine, bakanlıklar önünden başka alanlara varıncaya kadar haber alabilmenin ve gazetecinin belki en büyük zevki olan haber atlatmayı başarabilmenin hazzını matbaalarda, rotatiflerin önünde dizgi makinelerinin önünde her safhada bu mesleğin ne kadar ne kadar güç ne kadar zor olduğunu belki zaman zaman bizlerden daha fazla enerjiye, bizlerden daha fazla yorgunluğa ihtiyaç ve sonuç olarak ulaştığınızı bizler şahit oluyoruz. Her mesleğin tabi zorlukları var ve tabi ki haz alındığı zamanlar var. İnanıyorum ki bir gazetecinin en çok haz aldığı herhalde atlattığı bir haberin sürmanşete çıkmasıdır. Bu durumun bambaşka bir zevki olduğu kanaatini taşıyorum" diye konuştu.

"GAZETECİLERİ MESAİ ARKADAŞIM OLARAK GÖRÜYORUM"

Siyasi hayatında gazetecileri bir mesai arkadaşı olarak gördüğünü dikkat çeken Uzunırmak, "Gazeteciler de kamu görevi yapıyorlar. Yaptıkları görev bir meslek olarak bir yandan hem kendi geçimlerini temin etmek olduğu gibi bir yandan da kamu görevi görüyorlar. Hatta ve hatta bir yandan meslek hayatını sürdürürken bir yandan kamuda çok önemli bir görevi görüyorlar. Çünkü halkın aydınlanması halkın haber alması hem toplumun gerekleri açısından hem de demokrasinin teminatı açısından çok önemlidir. Bu yüzden siyasi hayatım boyunca gazetecileri hep mesai arkadaşım olarak gördüm" .

"GÖREVİNDE ŞAHSİYETLİ DURUŞ GÖSTEREN GAZETECİLERLE GURUR DUYUYORUM"

Mesleğini onurlu ve şahsiyetini ayaklar altına almadan devam ettiren gazetecilerle gurur duyduğunu işaret eden Uzunırmak, sözlerini şu şekilde tamamladı: "Demokrasi kültürünün ve bilincinin gelişmesi mutlaka demokrasinin kurum ve kurallarıyla işlemesini temin etmekle mümkündür. Demokrasilerdeki iktidarın denetlenmesi iktidarın sınırlandırılması noktasında basın mensuplarımız en önemli aktörlerden birisidir. Bu aktörün vazifesini yerine getirebilmesi için dürüstlerin ne mağduriyetler yaşadığını bizler görüyoruz. Bazılarının da nasıl yandaş duruma getirilmek istendiğini de şahit oluyoruz. Onurlu bir şekilde bu insanlık görevini tarih boyunca sürecek olan bu mücadelede şahsiyetli duruş gösteren imkansızlıklara ve birçok mağduriyetlere rağmen bu idealinden vazgeçmeyen bu kardeşlerimize bir kez daha teşekkür ediyor onlarla gurur duyuyorum. Mutlaka yorgun düştüğümüz zamanlar olabilir ve ümitsizleştiğimiz zamanlar olabilir ama insanlık mücadelesi insanlık onuru meslek onuru bunların hepsini yenebilecek enerjiyi, gücü bizlere her zaman aşılamalıdır. Bu duygularla gününüzün kutlu olmasını diliyorum. İnşallah sohbetlerimiz ve beraber çalışmalarımızla toplumumuzun daha mutlu, daha güçlü, daha umutlu olmasını temenni etmesine çalışırız" - AYDIN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Gazeteciler Günü Ali Uzunırmak Deniz Aydın Aydınlı Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title