Haberler

''Uzun Çarşı Esnafımıza Hayırlı Olsun''

Güncelleme:

Tarihi Uzun Çarşı'da üst örtü, sokak sağlıklaştırma ve cephe iyileştirme proje uygulaması başladı

Başkan Savaş: Uzun Çarşı Esnafımıza Ve Hemşehrilerimize Hayırlı Olsun

2500 yıllık tarihi geçmişi bulunan ve Antakya'ya gelen yerli ve yabancı turistlerin ilk ziyaret duraklarından biri olan, şehrin cazibe noktalarından biri durumundaki tarihi Uzun Çarşı'da "Sokak Sağlıklaştırma, Üst Örtü ve Cephe İyileştirme Proje Uygulaması" düzenlenen törenle resmen başladı.

Toplam 3,5 km. uzunluğundaki tarihi uzun çarşıda etap etap gerçekleştirilecek proje çerçevesinde uygulamanın ilk etabı Kurtuluş Caddesi Uzun Çarşı girişinden Tayfur Sökmen Caddesi'nin kesiştiği noktaya kadar olan 90 metrelik kısımda 1.etap restorasyon çalışmaları başladı.

Projenin açılış töreni Kurtuluş Caddesi Uzun Çarşı girişinde düzenlenen açılış töreniyle başladı. Törene Antakya Belediye Başkanı Doç.Dr.Lütfü Savaş, Hatay Vali Yardımcısı Şahin Bayhan, Belediye Başkan Vekili Serdar Güven, İl Kültür ve Turizm Müdür Vekili Ali Türetken, Mimarlar Odası Başkanı Yaşar Coşkun, Ticaret Borsası Başkanı ve TOBB Yönetim Kurulu üyesi M.Ali Kuseyri, Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Hayrettin Çolakoğlu, Sosyal Dernekler Federasyonu Başkanı Abdurrahman Taşçıoğlu, Hesob'u temsilen Terziler Odası Başkanı Ruşen Akyüz, Uzun Çarşı Güzelleştirme Derneği Başkanı Sadullah Ergin, Ayakkabıcılar Çarşısı Güzelleştirme Derneği Başkanı Ömer Gürbüz, Yeni Cami Mahalle Muhtarı Sabahattin Kimyacıoğlu, Belediye Meclis üyeleri, başkan yardımcıları, daire müdürleri, uzun çarşı esnafı ve vatandaşlar katılım gösterdi. Antakya Belediye Başkanı Doç.Dr.Lütfü Savaş tören alanına geldiği sırada esnafın ve çarşıya alışverişe gelen vatandaşların yoğun ilgi ve sevgisi ile karşılandı.

Proje müellifi Mimar Rıza Yılmaz Sokak Sağlıklaştırma, Üst Örtü ve Cephe İyileştirme Proje Uygulaması hakkında detaylı bilgiler verirken, törene iştirak eden dernek, esnaf odası ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri proje uygulaması münasebetiyle duydukları memnuniyeti dile getiren konuşmalar yaptılar.

Hatay Vali Yardımcısı Şahin Bayhan törende yaptığı açıklamada; "Proje uygulaması ile birlikte kentin ticaretinin, kültürünün, birikiminin ve turizminin nabzının burada artmasının günlerinin yakın olduğunu düşünüyorum. Bu hayırlı projeye emek veren herkesi yürekten kutluyor, saygılarımı sunuyorum" dedi.

Antakya Belediye Başkanı Doç.Dr.Lütfü Savaş törende yaptığı konuşmada proje uygulaması hakkında şunları belirtti; "Gidilecek uzun mesafeli yollar atılacak ilk adımlarla başlar. 3 yıl önce tarihi ve kültürel mirasımıza sahip çıkma yürüyüşü yaptık. Sonra tarihi kentler birliği toplantısını Antakya'da yaptık. 3 yıldır da restorasyon konusunda kurum ve kuruluşlarımızla işbirliği içerisinde önemli projeler gerçekleştirmeye başladık. Kurtuluş Caddesi, Yeni Cami Mahallesi Çankaya Sokak, Örnek Sokak, Arzuhalciler bölgesi ve daha sonra Uncular Sokağı restore ettik.

Uzunçarşı projemiz bu yoldaki 5. uygulamamız olacak. Antakya son 3 yılda gerçekten tarihi ile barışmaya, geçmişine sahip çıkmaya, geleceği ile ilgili önemli adımlar atmaya, geçmişten aldığımız mirası gelecek nesillere aktarmaya yönelik güzel çalışmalar yapılıyor. Bu projelerimizde bizlere destek olan başta Sayın Adalet Bakanımıza, Sayın Kültür ve Turizm Bakanımıza, Sayın Valimize, Sayın Milletvekillerimize, sivil toplum kuruluşlarımıza, kanaat önderlerimize, basın mensuplarımıza ve esnafımıza cani gönülden teşekkür ediyorum. Toplumlar sadece övünmek için değil, geçmişten geleceğe köprü kurmak belli değerlere sahiplenmek için vardır.

Bu uzun ve meşakatli projeler tek başına hareket edilerek gerçekleştirilecek projeler değil. Hep birlikte ve el birliği ile yürütülecek çalışmalardır. Ben bu vesileyle bir kez daha tüm emeği geçenleri kutluyor memleketimize, uzun çarşı esnafımıza ve tüm hemşehrilerimize hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum." dedi.

Proje açılış töreninin ardından protokol temsilcileri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, basın mensupları ve Uzun çarşı esnafı hep birlikte çarşıda öğle yemeği yedi. Tarihi Uzun çarşı da faaliyet gösteren Aydın Kasabı'nda yenilen öğle yemeği sırasında proje müellifi Mimar Rıza Yılmaz, katılımcılara Uzun Çarşı Sokak Sağlıklaştırma, Üst Örtü ve Cephe İyileştirme Proje Uygulaması'nın üç boyutlu animasyon slayt sunum gösterisini sunarak, detaylı bilgiler verdi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Savaş Uzun Antakya Güncel Haberler

Eurovision'da LGBT+ propagandası! Nemo'ya birinciliği tüylü ceketi ve saten eteği getirdi

Eurovision'da LGBT+ propagandası! Nemo'ya birinciliği tüylü ceketi ve saten eteği getirdi

Özhaseki'nin Hatay'da vatandaşları kentsel dönüşüme ikna etmeye çalıştığı programın görüntüleri ortaya çıktı

Özhaseki'nin Hatay'da vatandaşları kentsel dönüşüme ikna etmeye çalıştığı programın görüntüleri ortaya çıktı

Restoranda suyun fiyatını gören yaşlı adam cinnet geçirdi

Restoranda suyun fiyatını gören yaşlı adam cinnet geçirdi

Eurovision'da LGBT propagandası yaparak birinci olan Nemo: Kupayı kırdım

Eurovision'da LGBT propagandası yaparak birinci olan Nemo: Kupayı kırdım

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title