Haberler

Üzümcü Milletvekili Üzümü Anlattı

AK Parti Manisa Milletvekili Muzaffer Yurttaş kurban bayramı bayramlaşmaları kapsamında Alaşehir’de İstişare Toplantısı yaptı.

AK Parti Manisa Milletvekili Muzaffer Yurttaş kurban bayramı bayramlaşmaları kapsamında Alaşehir'de İstişare Toplantısı yaptı. Alaşehir Ticaret ve Sanayi Odası Toplantı Salonu'nda yapılan istişare toplantısına, AK Parti Alaşehir İlçe Başkanı Ali Rıza Peker, sendika temsilcileri, çiftçiler ve partililer katıldı. Alaşehir'de üzüm bağı olan ve bağcılık yapan üzümcü milletvekili Yurttaş, slayt gösterisiyle üzümün tanıtım çalışmalarını anlattı. İstişare toplantısı soru cevap yöntemiyle sona erdi.

AK Parti Alaşehir İlçe Başkanı Ali Rıza Peker, parti çalışmaları, belediye meclis üyelerinin belediye meclis toplantılarında yaptıkları çalışmaları anlattı. İlçe başkanlığı olarak tüm sivil toplum örgütleriyle iç içe çalıştıklarını kaydeden Peker, Alaşehir için ne yapılması gerekiyorsa yılmadan çalışacaklarını belirtti.

AK Parti Manisa milletvekili Muzaffer Yurttaş, "Milletvekilliğine başladığımdan bu yana yaklaşık dört yıl oldu. Dört yıldır üzüm için canla başla çalışıyorum. Ama bir tane Muzaffer Yurttaş yetmiyor. Muzaffer Yurttaşlar artmalı. Ortak Akıl üretilmeli ve çözümler üretilmeli. Bu güne kadar İzmir üzümü olarak tanıtılan sultaniye üzümü aslına döndü. Üzüm üretiminin neredeyse tamamı Manisa ili sınırları içerisinde üretilirken, bu güne kadar Ticaret Borsası merkezinin İzmir'de olması nedeniyle sultaniye üzüm İzmir Sultaniyesi olarak tanıtılıyordu. Ülkemiz ABD'den sonra en fazla kuru üzüm üreten ülkedir. Ancak tüketimde son sıralardayız. Kuru üzüm tüketiminde kişi başı tüketim 250 gram iken, İngiltere'de 1-1,5 kilo, Almanya'da ise 1,7-1,8 kilodur. Avrupa ülkelerinde kuru üzüm tüketimi kek, ekmek gibi değişik gıda maddeleri içerisine karıştırılarak artırılmaktadır. Biz bu uygulamaya geçemiyoruz. Oysa okullarda süt gibi tüketime sunulabilir, evlerimizde kek, ekmek gibi gıda maddeleri içerisine karıştırılarak tüketilebilir. Üzüm tek başına bir eczane gibidir. Karaciğer hastalıklarına ve kansızlığa iyi gelir. Asap bozukluğu ve unutkanlığa iyi gelir. Zekayı açıcı özelliği vardır, beyinin en önemli enerji kaynağıdır" dedi. Üzümün yararlarının saymakla bitmeyeceğini belirten Yurttaş, "Manisa Tarzanı güç ve enerjisini üzüme borçludur. Manisa Şehzadesi Fatih'in zekasının kaynağı Sultaniye Üzümdür. Üzümün tanıtımı için parti ayırımı gözetmeksizin mecliste bulunan tüm milletvekillerine üzüm ikram ettim. Benim masamda Manisa üzümü ve Kula leblebisi vardır. Her gelen misafire onu ikram ederim. Üzümün tanıtımı için THY'da bir milyon kişiye ücretsiz kuru üzüm dağıttık, fırınlarda üzümlü ekmek, üzümlü kek üretimi yaptırarak ikramlar yaptık. Üzüm Tanıtım Grubu kurduk. Ama yetmiyor. Üzümün tanıtımı için sivil toplum örgütlerinin, üreticilerin, siyasilerin hepsi birlikte ortak akıl üreterek çalışmalara destek vermeleri gerekir. Bir Muzaffer Yurttaş yetmiyor, Muzaffer Yuırttaşlar artmalı" şeklinde konuştu.

ÖZELEŞTİRİ YAPTI

"Bu yıl üzüm rekoltesi yüksekti" diyen Yurttaş, "Üzüm ihracatçılarına teşvik primini ton başı 80 TL'den 130 TL'ye çıkarttık. Ama üreticiye istediğimiz gibi yansımadı. 22 Ekim'de sayın başbakanımızla Ege Bölgesi milletvekilleriyle toplantı yapılacak" dedi. O toplantıda kendisinin üzümle ilgili kitabı başbakana sunup anlatacağını belirten Yurttaş, "Şu hazırlamış olduğum kitabı dile getireceğim. Üzümün tanıtımı ve sorunları dile getireceğim. Demek ki hala tanıtım ve çalışmalarımızda eksik bir şeyler var ki tarımda istenilen başarıyı yakalayamadık. Üreticilerden birisinin ihracatçıya verilen ton başı prim desteğinin doğrudan kuru üzüm üreticisine verilmesi daha yararlı olurdu" dedi.

REKOLTE AÇIKLANMAZ

Rekolte tesbiti yapan sivil toplum örgütlerini de eleştiren Muzaffer Yurttaş, "Bazı sivil toplum örgütleri rekolte tahmini yaparak, üzüm rekoltesini yüksek göstererek üzümün fiyatının düşürüyor. Bu yanlış. Oysa sezon sonunda tescillenmiş üzümler açıklanarak rekolte açıklanabilir. Tahmini rekolte açıklanmaz. Açıklanırsa ihracatçı, tüccar o rekolteye göre fiyat belirler ve fiyatı düşük tutar. Serbest piyasa ekonomisinde bu da üreticinin aleyhine olur. Bir başka sorunda üzüm alıcılarının piyasaya İran üzümü sokuluyormuş imajı vererek piyasayı düşürmesidir. Oysa bununla ilgili önlem alındı. İran üzümünün girişi önlendi. Bu üreticiye verilecek en büyük cezadır. Bu konuda dedikodulara inanmayın" şeklinde konuştu.

Muzaffer Yurttaş, çalışmalarının sadece üzümle sınırlı kalmadığını gölet projelerini, okullardaki müdür atamalarını da yakından takipçisi olduklarını sözlerine ekledi. Ayrıca Tariş'in 91 trilyon DİFİF kredi borcunun da üreticilere yararlı olabileceği amacıyla silindiğini, 71 trilyon borcununda 15 yıla yayıldığını partililerin vatandaşlara iyi anlatamadığından şikayetçi olarak, "Demek ki biz yaptığımız çalışmaları iyi anlatamıyoruz" dedi. - MANİSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Muzaffer Yurttaş Alaşehir Ak Parti Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title