Haberler

Uzmanından Karne Uyarısı

Düzce Birey Dershanesi Rehber Öğretmeni Müjde Sandıkçıoğlu, cuma günü başlayacak yarıyıl tatili öncesi velilere ikinci dönemde telafi için yeterli zamanın olacağı uyarısında bulundu.2011-2012 eğitim-öğretim yılı yarı dönemi Cuma günü sona erecek.

Düzce Birey Dershanesi Rehber Öğretmeni Müjde Sandıkçıoğlu, cuma günü başlayacak yarıyıl tatili öncesi velilere ikinci dönemde telafi için yeterli zamanın olacağı uyarısında bulundu.

2011-2012 eğitim-öğretim yılı yarı dönemi Cuma günü sona erecek. Öğrenciler bir yandan SBS'ye ve üniversite sınavlarına hazırlanırken diğer yandan okul derslerine devam etmeye çalışıyor. Birey Dershanesi Rehber Öğretmeni Müjde Sandıkçıoğlu, öğrencilerin karneleri hakkındaki görüşleri ve ailelerinin karneye yaklaşımları ile ilgili olarak, "Öğrenciler kadar aileler de karne gününü büyük bir sabırsızlıkla beklerken başarılı öğrencilerin ödüllendirileceği kesin. Başarısı beklenilenin altında olan öğrencilere karşı aileler çok dikkatli davranmalı. Yarıyıl tatilini öğrenci için ceza günlerine dönüştürmek, şiddet uygulamak ya da psikolojik olarak baskı altında tutmak onları başarısızlığa

sevk edecektir. Unutulmamalıdır ki karne sorgulama değil, değerlendirme aracıdır. Birçok etkeninin çocukların karne notlarına doğrudan etki ettiği de unutulmamalıdır. Bu etkenler karneye yansıyan rakamların bizlere anlatamayacağı nedenler olabilir. Karnenin içinde çocukların okul ve sorumlulukları konusunda nasıl eğitildikleri, motive edilip edilmedikleri, arkadaş ve aile ilişkileri, yetenekleri ve becerilerini aşan ilişkiler bakımından zorlanıp zorlanmadıkları, dönem boyunca gerek okulda gerekse evde yaşadıkları, birey olarak yaşıtlarından farklı özelliklerin dikkate alınıp alınmadığı, içinde bulunduğu yaş dönemine ait sıkıntıları aşmada yeterli yardım alıp almadığı gibi konular da yer almaktadır. Görüldüğü gibi karnedeki notların tamamı çocuklara ait notlar değildir" dedi.

Sandıkçıoğlu, ailelerin çocuklarına duyduğu güvenin başarıyı olumlu yönde etkilediğinin de altını çizdi.

"TATİLİN İLK GÜNLERİNİ TAMAMEN DİNLENMEYE AYIRIN"

Rehber Öğretmen Müjde Sandıkçıoğlu, yarıyıl tatilinin verimli değerlendirilmesi için öğrencilere önemli ipuçları verdi. Tatilin ilk günlerinin tamamen dinlenmeye ayrılması gerektiğini belirten Sandıkçıoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Daha sonra yapılacak ilk iş, takviminizi önünüze alın ve plan yapmaya başlayın. Sömestr tatili hem dinlenmek eğlenmek hem de eksiklerin tamamlanması için bulunmaz bir fırsattır. Bir öğretim dönemini daha geride bırakırken çalışmalarımızı ve yaşadıklarımızı değerlendirmek, eksiklerimizi belirlemek oldukça önemlidir. Önümüzde henüz yaşanmamış olan, eksiklerimizi telafi fırsatı olabilecek koca bir dönem vardır. Birinci dönemle ilgili değerlendirme yaparken, 'Sene başında kendinizden bekledikleriniz neydi? Hedeflediklerinize ne kadar yakınlaşabildiniz? Hedeflerinize ilerlerken yaptığınız hatalar ve doğrular nelerdi?' sorularına yanıt verip bir dönem boyunca yapmış olduğunuz çalışmalarınızı ve aldığınız sonuçları inceleyin. Birinci dönem eksiğinizin olduğunu düşündüğünüz derslerin bir listesini çıkarın. Tatil, sıkıntı yaşadığınız konu ya da derslerle de yüzleşmek için bir fırsattır. Takıldığımız veya baş edemediğimiz bir ders ya da konu ile karşılaşınca bırakıp kaçmak yerine onunla yüzleşmek en doğrusudur. Sıkıntı yaşanan konu ya da derslerle öğretmenden destek almadan önce biz uğraşmalıyız. Kendi mantık örüntümüzle o sorunu çözmeye çalışmalı, daha sonra bir uzmandan destek almalıyız. Ancak bu dönemin tatil olduğu unutulmamalıdır. Öğrencileri tatilden sonra yoğun sınavlar ve dersler bekliyor. Bu yüzden tatilde her şeyden önce dinlenmiş olmak, ikinci döneme tazelenmiş bir şekilde başlamak gerekiyor." - DÜZCE

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Düzce SBS Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title