Haberler

Uzaytem Kompozit Teknisyeni Yetiştirecek

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Havacılık ve Uzay Teknolojileri Uygulama ve Araştırma Merkezi (UZAYTEM) uçak ve tekne yapımında kullanılacak kompozit malzemeleri kendi üretecek.

MEHMET KUMCAĞIZ - Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Havacılık ve Uzay Teknolojileri Uygulama ve Araştırma Merkezi (UZAYTEM) uçak ve tekne yapımında kullanılacak kompozit malzemeleri kendi üretecek.

UZAYTEM Öğretim Görevlisi Cevat Sunol, yaptığı açıklamada, kendi ihtiyaçlarını karşılamak üzere kompozit malzeme yapabilecek teknik elemanlar yetiştirebilmek için kurs açacaklarını söyledi.

UZAYTEM bünyesinde kompozit malzemeden uçak ve tekne gövdesi yaptıklarını ifade eden Sunol, "Kendi bünyemizde kendi uçağımızı ve teknelerimizi tasarlayıp geliştiriyoruz ancak uçak ve teknelerde kullandığımız kompozit malzemelerin yapımını ve uygulamasını bilen elemanlara ihtiyacımız var. Bu alanda yetişmiş eleman bulamayınca kendi elamanlarımızı yetiştirmek üzere yüzde 100 iş garantili kompozit teknisyeni yetiştirme kursu düzenleyeceğiz" dedi.

Kursa alınacak kursiyerlerin öncelikli olarak teknik lise mezunu olmalarına dikkat ettiklerini dile getiren Sunol, tecrübesi veya yeteneği olan insanların da kursa müracaat edebileceklerini kaydetti.

Sunol, kompozit teknisyenliğinin geleceğin önemli meslekleri arasında yer aldığını kaydederek, şunları kaydetti:

"Ahşap, plastik ve metal malzemeler ile üretim eğitimi veya bilgi ve tecrübesi olan kişiler kurumuza katılabilecek. Polimer matrisli kompozit malzemeler ile üretim teknikleri üzerine teorik ve pratik teknik eğitim vereceğiz. Kursiyerlerimize üretim kabiliyeti kazandırıp yetenekleri dahilinde istihdamlarını sağlayacağız. Öncelikli olarak teknik liselerin kalıpçılık, makina, torna tesviye, otomotiv, inşaat, gemi inşa, mobilya, ahşap işleri gibi bölümlerinden mezun öğrencilere öncelik vereceğiz ancak mobilya, tekne üretimi, kalıpçılık gibi konularda üretim tecrübesi olan, 18-28 yaş arasında olanlarda katılabilecek. Kurs, haftada 5 gün ve günde 8 saat eğitim verilmek kaydı ile toplam 8 hafta sürecek. 320 saatlik teorik ve uygulama eğitimini tamamlayanlar istihdam edilecek."

Sunol, kursun ücretli olduğunu ve eğitimlerin Ondokuz Mayıs Üniversitesi Ballıca Yerleşkesinde bulunan UZAYTEM tesislerindeki derslik ve kompozit atölyesinde verileceğini bildirdi.

Kaynak: AA / Yerel

Ondokuz Mayıs Üniversitesi Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title