Haberler

Uzay Dersleri "Sihirli Küreden"

Uzay Kampı Türkiye bu yılki eğitimlerine dahil ettiği "Sihirli Küre"yle yerbilim ve astronomi derslerini 360 derece görüntü imkanı veren dijital ekrandan anlatacak.

Uzay Kampı Türkiye bu yılki eğitimlerine dahil ettiği "Sihirli Küre"yle yerbilim ve astronomi derslerini 360 derece görüntü imkanı veren dijital ekrandan anlatacak. Kamp yeni eğitim öğretim dönemine güneş teleskobu, dijital planetaryum, sanal "Mars sürüşü simülatörü" gibi yepyeni eğitim araçlarıyla başlamaya hazırlanıyor.

Programdaki yenilikleri öğretmenlerin önerileri ve teknolojik gelişmelere paralel doğrultuda yaptıklarını anlatan Yurtiçi Pazarlama ve Halkla İlişkiler Müdürü Emre Aday, "Geçtiğimiz yıl, sadece programlarımızı geliştirmeye odaklı ayrı bir birim kurduk ve özel çalışma başlattık. Yaptığımız planlamalar çerçevesinde müfredatımıza ekleyeceğimiz 'sihirli küre'yle daha kalıcı bir öğrenme tecrübesi sunmayı hedefliyoruz. Kasımda başlayacak programlarımızda küre şeklinde tasarlanmış dijital ekrandan ibaret olan 'sihirli küre'de astronomiden yer bilimine kadar birçok konuyu etkileyici görsel öğelerle aktaracağız" dedi. Uzay çalışmalarının, baştan sona yenilenen sınıflarda anlatılacağını aktaran Aday, "Bu dönemki eğitimlerimizde NASA tasarımlı astronot simülatörleriyle beraber; güneş teleskobu ve dijital planetaryumun yanısıra tamamen yenilenen roket tasarım sınıfı ve interaktif robot tasarım laboratuvarı da kullanılacak" dedi. - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Türkiye Küre Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title