Haberler

"Uyanış" Tüm Hızıyla Seyirciyle Buluşmaya Hazırlanıyor

Güncelleme:

OYUN BANDI'nın "UYANIŞ"ı başarılı geçen ilk temsilleriyle basın ve seyircisinin büyük beğenisi ve desteğini kazanarak adından söz ettirmeye devam ediyor.

Tiyatro Oyun Bandı'nın "Uyanış" adlı oyunu; 21-22 Şubat Saat: 20:30'da Profilo Kültür Merkezi Salon 2'de ve 27 Şubat Saat: 20:30'da da Kadiköy Duru Tiyatro'da seyircisiyle buluşmayı tüm hızıyla sürdürecek!...

Yağmur Yağmur tarafından İstanbul'da yeni kurulan tiyatro "...

Eserleri Broadway'de sahnelenen ilk Türk yazar olan Yakup Almelek'in; bu buram buram "İstanbul kokan" oyunu; 2010 yılında Amerikalı tiyatro yönetmeni Annie Ward'un rejisiyle Broadway'in "Theatre Three" tiyatrosunda sergilendi.

Ayla, genç bir kızdır. Hayatının ilk yarısını umutsuzlukla dolu, kendini suçlayarak ve yaşamdan kopuk olarak yaşamıştır. On dört yaşında, Adalar vapurundan denize düşmüş, onu kurtaran babası hayatını kaybetmiştir. Bu kazanın getirdiği acıyı yaşamının diğer yarısında da taşımış ve geçirdiği ağır travmanın etkisinden kurtulamamıştır.

Yakup Almelek'in yazdığı ve geçtiğimiz günlerde galası yapılan ve ilk temsillerinde seyircisinin büyük beğenisini toplayan "Uyanış"ı, birçok başarılı tiyatro projesinde imzası bulunan Saydam Yeniay yönetiyor. Proje Tasarımı'nı ve Proje Sanat Yönetmenliği'ni ise; aynı zamanda "Oyun Bandı"nın kurucusu olan Yağmur Yağmur üstleniyor. Eserin dramaturjisi de Saydam Yeniay ve Yağmur Yağmur'a ait. Mapping ve ışık teknikleri kullanılarak; görselliği yüksek bir atmosfer yaratılan oyunda, dekor tasarımı Şirin Dağtekin Yenen, ışık tasarımı Murat Özdemir, kostüm tasarımı Dilek Kaplan, müzikler ise Orhan Enes Kuzu imzasını taşıyor.

Oyunda; Özlem Öçalmaz, Alayça Öztürk, Barış Aytaç, Dikmen Seymen, Kubilay Karslıoğlu, Elçin Hanbay Kaya ve Batuhan Sezer rol alıyor.

"Uyanış", yepyeni kurgusuyla bir şizofrenin gözünden; geçmiş, bellek, kadın erkek sorunları, aile çatışması, kaza, yazgı, bilinçaltı ve estetik gibi kavramlara değiniyor. İnsan psikolojisine ait önemli ayrıntıların dikkat çektiği oyunda bir tür "masumiyet arayışı" da tiyatro yoluyla su yüzüne çıkıyor.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Yağmur Yağmur İstanbul Profilo Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title