Haberler

ÜTB Başkanı'ndan Fındık Açıklaması

Güncelleme:

ÜTB Başkanı Osman Atik, "10 Ocak 2013 tarihine kadar fındık piyasalarında çok fazla hareket olacağını düşünmüyorum" dedi.

Ünye Ticaret Borsası (ÜTB) Başkanı Osman Atik, "10 Ocak 2013 tarihine kadar fındık piyasalarında çok fazla hareket olacağını düşünmüyorum" dedi.

Atik, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yılbaşında fındık piyasasının durgun geçeceğini söyledi.

Fındık piyasasında son durumunu değerlendiren Atik, "Son iki üç güne kadar sakin bir piyasa vardı. 50 randıman fındık fiyatı 4.50 lira seviyelerindeydi. Dışarıdaki alıcıların yılbaşı dolayısıyla alımlarını durdurmuş olması fiyatları geri getirdi, bugün 50 randıman 4.30 liradan ele geçiyor. Bu dönem fındık sektöründe sakinlik yaşanıyor" diye konuştu.

Taleplerde yılbaşından sonra artış beklediklerini vurgulayan Atik, şunları kaydetti:

"Yılbaşında yabancı ülkelerde hayat tamamen duruyor. 10 Ocak 2013 tarihine kadar fındık piyasalarında çok fazla hareket olacağını düşünmüyorum. Dışarıdan gelen talebe göre bir hareketlenme yaşanacaktır. Yine de fındık ürününde çok yüksek fiyatlar beklemek veya çok aşırı düşük fiyatları beklemek doğru olmaz. Fındık fiyatı şu anki durumunun bir miktar altını üstünü koruyarak piyasa devam edeceğini düşünüyoruz."

-"Lisanlı depoculuk yeni sezon için yapılandırılıyor"-

Fındık için lisanslı depoculuğun önemine de değinin Atik, "Lisanslı depolara şuan gelen fındık yok. Çünkü lisanslı depoculuk süre olarak geç açıldı. Ürün dönemine yetişemediği için şu anda lisanslı depoculuğa çok fazla bir müracaat söz konusu değil. Lisanslı depoculukta yeni sezon için yapılandırmaya gidiliyor. Yapılması gereken tedbirler ve değerlendirmeleri yeniden gözden geçirip, sezon hazırlıklarını yapıyorlar" dedi.

Muhabir: Hacer Öztürk

Yayıncı: Dilek Sezen - ORDU

Kaynak: AA / Yerel

Yılbaşı Ünye Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title