Haberler

Üstün Yetenekli Öğrenciler Kampta Buluştu

Üstün Zekalı ve Yetenekli Çocuklara Yaratıcı Doğa Eğitimi Projesi kapsamında üstün yetenekli 52 öğrenci, Sapanca ilçesinde bir hafta boyunca kampa girecek.

Üstün Zekalı ve Yetenekli Çocuklara Yaratıcı Doğa Eğitimi Projesi kapsamında üstün yetenekli 52 öğrenci, Sapanca ilçesinde bir hafta boyunca kampa girecek.

TÜBİTAK'ın desteklediği proje kapsamında anne ve babalarıyla Türkiye'nin çeşitli illerinden Sakarya'ya gelen öğrenciler, Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Kırkpınar Sosyal Tesisleri'ne yerleştirildi.

Bir hafta sürecek kamp boyunca doğa eğitimi alacak öğrenciler, kampın sonunda sertifika alacak.

SAÜ Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas, gazetecilere yaptığı açıklamada, üstün yetenekli öğrencilere yönelik eğitim müfredatı bulunmayışının Türkiye için büyük bir sorun olduğunu söyledi.

Öğrenci odaklı eğitimden yana olduklarını vurgulayan Elmas, "Özellikle eğitim-öğretimde bilgi çağında gerekli olan öğrencinin aktif olduğu, hocanın değil, öğrencinin merkezde olduğu, öğrencinin çeşitli aktiviteler yaparak, yeteneklerinin ortaya çıkmasını sağlayacak eğitim sistemine geçtik" dedi.

Elmas, üstün yetenekli öğrenci odaklı eğitim müfredatının hazırlanması gerektiğine dikkati çekerek, özel öğrencilerin proje sayesinde farklılıklarını ortaya koyabileceklerini anlattı.

-"Gördükleri, duydukları bir şeyi kolay unutmazlar"-

SAÜ Eğitim Fakültesi Öğretim Görevlisi Çağlar Çetinkaya ise üstün yetenekli öğrencilerin akranlarına nazaran daha hızlı gelişim gösterdiğini bildirdi.

Çetinkaya, üstün öğrencilerin önemli bir potansiyele sahip olduğuna işaret ederek, "Kişinin çok zeki olması, o kişinin kendi alanları içerisinde ayrılabilen bir potansiyelinin olması, bizim için üstün yetenek kriterini sağladığı anlamına gelmiyor. Öğrenciler, yaratıcılık, genel ve özel yetenekle motivasyon alanlarının hepsinde yaşıtlarından yüzde 85 daha başarılı olmaları halinde üstün yetenekli olur" diye konuştu.

Üstün yetenekli çocukların hızlı çalışan hafızaya sahip olduklarını anlatan Çetinkaya, "Gördükleri, duydukları bir şeyi kolay unutmazlar. Dikkat süreleri ilgi duydukları konularda her zaman yaşıtlarından daha uzundur. Problemi çok kısa sürede çözerler. Risk almaktan kaçınmazlar. Lider olmak isterler. Her şeyi mükemmel yapmak isterler. Üstün yetenekli çocukların eğitiminin akranlarından farklı bir müfredatla yapılması lazım" şeklinde konuştu.

Muhabir: Mehmet Özcan

Yayıncı: Kemal Kaymak - SAKARYA

Kaynak: AA / Yerel

Kırkpınar Çetinkaya Sakarya Sapanca Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title