Haberler

Uşaklı Öğrenciler Gurur Kaynağı Oldu

Uşak Bedriye ve Kadir Uysal Ortaokulu, '5. Korolar Buluşması'nda önemli bir başarıya imza attı.

Uşak Bedriye ve Kadir Uysal Ortaokulu, '5. Korolar Buluşması'nda önemli bir başarıya imza attı.

Bedriye ve Kadir Uysal Ortaokulu Çocuk Korosu, İstanbul'da Doğa Kolejlerinin "Beşinci Korolar Buluşuyor" adıyla düzenlediği yarışmada 36 kolejin arasında Türkiye ikincisi olma başarısını göstererek Uşak'ın göğsünü kabarttılar. Müzik Öğretmeni Murat Şahintürk'ün, Eylül ayından itibaren haftanın iki günü çalıştırdığı Bedriye ve Kadir Uysal Ortaokulu Çocuk Korosu 36 kolejin iştirak ettiği bu yarışmada tek devlet okulu olarak katılma özelliği ile de yarışmada ilgi odağı oldular.

Yaşları 11 ile 12 arasında değişen 45 öğrencinin oluşturduğu koro yarışmaya 3 şarkıyla katıldı. İlk olarak "Ant" şarkısı seslendiren koro, söz ve müziği çocuk şarkıları beste ve yazarı Mahmut Sözer'e ait "Bu Dünya Çocuklara Saray" şarkısı ve "Minik Serçe" isimli şarkıları seslendirerek jüri üyelerini kendilerine hayran bıraktılar. Bu başarılı performanslarının sonucunda Türkiye ikincisi olarak yarışmayı tamamladılar.

Bedriye ve Kadir Uysal Ortaokulu Çocuk Korosu'nun performanslarını merak eden Uşaklılar, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla düzenlenen şenlikler kapsamında, 23 Nisan Cumartesi akşamı Atatürk Kültür Merkezi'nde verecekleri konseri izleyebilirler. - UŞAK

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

İstanbul Türkiye Uşak Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title