Haberler

Uşak Üniversitesi'ne 4 Bin 565 Öğrenci Kayıt Yaptıracak

Uşak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sait Çelik, Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sınavı (ÖSYM) sonuçlarına göre Uşak Üniversitesi'ne 4 bin 565 öğrenci kayıt yaptırma hakkı kazandığını söyledi.

Uşak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sait Çelik, Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sınavı (ÖSYM) sonuçlarına göre Uşak Üniversitesi'ne 4 bin 565 öğrenci kayıt yaptırma hakkı kazandığını söyledi.

Rektör Prof. Dr. Çelik yaptığı yazılı açıklamada ÖSYM sonuçları ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.  Yüksek Öğretim Kurulu (YÖK) tarafından Uşak Üniversitesi'ne 2013-2014 yılı için  5 bin 275 öğrenci kontenjanı verildiğini, ÖSMY ilk yerleştirme sonuçlarına göre bu  kontenjandan 4 bin 565'ne öğrenci alınacağını ifade eden Uşak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sait Çelik,  özelikle yeni açılan ve 2013-2014 eğitim öğretim yılında ilk defa öğrenci alacak olan Ziraat ve Doğa Bilimleri Fakültesi, İslami İlimler Fakültesi, Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu ve Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu'nun tamamının dolduğunu belirtti.

Yeni açılan eğitim birimlerine ilginin yüksek olmasının kendilerini sevindirdiğini dile getiren Rektör Çelik, "Uşak Üniversitesi'ni, 2013 üniversite ilk yerleştirme sonuçlarına göre 4 bin 565 kişi tercih etti. Toplamda 710 boş kontenjanımız var. Ek yerleştirmeler sonucu boş kontenjanların dolacağına inanıyoruz. İletişim Fakültemize ve Adalet Meslek Yüksekokulumuza da ek kontenjanla öğrenci alacağız. Üniversitemiz 2013-2014 eğitim öğretim yılına yaklaşık 6 bin yeni öğrenci ile başlayacak. Yeni açtığımız bölümlerin yüzde 100'lük bir oranla tercih edilmesi mutluluk verici. Bu durum Uşak Üniversitesi olarak yeni bölüm ve programlar açarken ne kadar doğru kararlar aldığımızın bir göstergesidir. Daha önce açmış olduğumuz Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü, Çağdaş Türk Lehçeleri ve Edebiyatları Bölümü, Sanat Tarihi Bölümü, Sosyoloji Bölümü ve Ekonometri Bölümleri de yüzde yüz doldu. Bunun yanı sıra Eğitim Fakültesi yüzde 100, Fen Edebiyat Fakültesi yüzde 98, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi yüzde 95 doldu" dedi. - Uşak

Kaynak: AA / Yerel

Sait Çelik Uşak Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title