Haberler

Uşak'tan Kısa Kısa

Uşak Valisi Seddar Yavuz: "Öğrencilerimizin pırıl pırıl okul binalarında, çok daha elverişli şartlarda eğitim görmeleri en büyük arzumuz"

Uşak Valisi Seddar Yavuz, okul ziyaretlerinde bulundu.

Milli Eğitim Müdürü Bülent Şahin'le birlikte Uşak İmam Hatip Lisesi ile Uşak İmam Hatip Ortaokulu'nu ziyaret eden Vali Yavuz, sınıfları gezdi, öğrencilerle sohbet etti. İl merkezindeki eski okul binalarının yıkılıp yenilerinin yapıldığını, modern okul binalarını kente kazandırdıklarını söyleyen Vali Yavuz, "Öğrencilerimizin pırıl pırıl okul binalarında, çok daha elverişli şartlarda eğitim görmeleri en büyük arzumuzdur. Ancak, gençlerimizin kıymetli öğretmenlerimiz tarafından geleceğe hazırlanması noktasında kaybedecek bir dakikamız yok. Bu nedenle binaların yapımı için devlet olarak Uşak Valiliği olarak tüm imkanlarımızı seferber ettik" dedi.

"Niçin Yabancı Dil Öğrenemiyoruz" konferansı

Uşak Üniversitesi Yabancı Diller Yüksekokulu tarafından düzenlenen "Niçin Yabancı Dil Öğrenemiyoruz" konferansı Bir Eylül Yerleşkesi, Mustafa Kemal Paşa Amfisi'nde yapıldı.

Hacettepe Üniversitesi Eğitim Fakültesi Yabancı Diller Eğitimi Bölümü Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Cengiz Tosun'un konuşmacı olduğu konferansta ana dil ile yabancı dil farklılıkları dil bilimsel açıdan ele alındı.

Yetişkinlerin genellikle yabancı dil öğrenirken diller konusunda ön yargılı davrandığını kaydeden Prof. Dr. Tosun, "Yabancı dil öğrenmeye başlamadan önce öğrencilerin kendilerine gerçekten dil öğrenmek isteyip istemediğini kendilerine sorması gerekli. Çok istekli olunmaz ise yabancı dil öğrenmek mümkün değildir" dedi.

18 bin 100 paket kaçak sigara ele geçirildi

İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube ekiplerince, İzmir - Ankara karayolunda oluşturulan arama noktasında durdurulan iki araçta 18 bin 100 paket gümrük kaçağı sigara ele geçirdi. Olayla ilgili H.K (29), F.S (28), E.S (30), M.O(34) ve M.T. göz altına alındı. - Uşak

Kaynak: AA / Yerel

Uşak Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title