Haberler

Uşak'ta Süt Üreticisi Bayanlara Özel Eğitim

Uşak’ın ulusal alanda marka firmalarından olan Muratbey A.Ş. "Lezzetin Tarifi" sloganı ile eğitim çalışmalarına Eşme ilçesi Dereköy’de devam etti.

Uşak'ın ulusal alanda marka firmalarından olan Muratbey A.Ş. "Lezzetin Tarifi" sloganı ile eğitim çalışmalarına Eşme ilçesi Dereköy'de devam etti.

Muratbey A.Ş. Kalite Güvence Müdürü Banu Alp Kara Dereköy' deki bayanlara "temizlik, dezenfeksiyon nasıl sağlanır, çiğ sütte kalite nedir, süt soğutma ve depolama" gibi konularda eğitim verdi.

Kara, eğitim sırasında katılımcılara yaptığı açıklamada; "Çoğu büyük süt işletmesi ihtiyaçları fazla olduğu için sütü uzak merkezlerden temin etmek zorundadır. Dolayısıyla çiğ sütün aynı gün işletmeye ulaşması mümkün olmaz. Bu durumda sütün toplanması, nakli, kabulü ve depolanması titiz bir çalışmayı gerektirir. Çiğ süt kalitesinin zengin süt bileşimi, düşük bakteri sayısı, yabancı madde bulunmaması, uygun duyusal özellikler düşük somatik hücre sayısı ile alakalıdır." İfadesini kullandı.

KALİTENİN YOLU SÜTÜ SOĞUTMAK

Çiğ Süt Alım Kalite Mühendisi Osman Özdoğan ise "Çiğ sütün soğutulmasının ana nedeni üretim sırasında bulaşan mikroorganizmaların gelişme ve etkinliklerini önlemektir. Farklı kaynaklardan süte bulaşan mikroorganizmalar önlemler alınmadığında gelişip çoğalarak sütün duyusal, kimyasal ve fiziksel kalitesini bozarlar. Çiğ sütün doğal niteliğini belirli bir süre koruyabilmenin başlıca yolu sütü sağar sağmaz hızlı bir şekilde soğutmaktır. Sağımdan hemen sonra süt, kaliteye olumsuz etkisi olmayacak temiz bir yerde biriktirilmelidir. Eğer süt sağımdan sonra, iki saat içinde toplanmayacaksa 5°C'ye, eğer günlük toplanacaksa 5 °C'ye, günlük toplanmayacaksa 4 °C soğutulmalıdır" dedi.

Muratbey A.Ş.'nin peynirdeki başarısının büyük bölümünün köydeki üretici bayanlar olduğunu ifade eden Kalite Güvence Müdürü Banu Alp Kara, katılım sağladıkları için köydeki bayanlara teşekkürlerini sundu.

Eğitim sonunda Muratbey A.Ş. çalışanları ve katılımcılar birlikte hatıra fotoğrafı çektirdiler. - UŞAK

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Dereköy Eşme Uşak Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title