Haberler

Uşak'ta Bölgesel Deprem Tatbikatı Yapıldı

Uşak Valiliği İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü koordinesinde kentsel dönüşüm alanında 11 ilden 400 personelin katıldığı bölgesel deprem tatbikatı düzenlendi.

Uşak Valiliği İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü koordinesinde kentsel dönüşüm alanında 11 ilden 400 personelin katıldığı bölgesel deprem tatbikatı düzenlendi.

Uşak kent merkezindeki ikinci bölgesel deprem tatbikatına; Uşak, Antalya, Afyonkarahisar, Denizli, Kütahya, Eskişehir, Konya Burdur, Manisa, Isparta ve İzmir İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ve UMKE ekipler ile aralarında tiyatro oyuncuları katıldı. Tatbikatta yaklaşık 400 kişi görev aldı. Senaryo gereği 6.7 büyüklüğündeki depremin ardından yapılması gereken çalışmalar tek tek tatbik edildi.

Tatbikat öncesi kısa bir konuşma yapan Uşak İl Afet ve Acil Durum Müdürü İsmail Karaalp, kentte 2010 yılında da bölgesel bir tatbikat gerçekleştirdiklerini hatırlatarak, "Bugün ikinci bölgesel tatbikatımızı yapacağız. Bu tatbikatta önceki hartalarımızı ve eksikliklerimizi giderme imkanı bulacağız. Tatbikatta; merkez üssü Murat Dağı etekleri Elmadağ civarı olan, 6,7 büyüklüğünde bir deprem olduğu varsayılacak. Ekipler, senaryoya göre enkaz altında kalan yaralıları, çıkan yangınları, yağmanın önlenmesi, yaralıların sahra hastanelerine ve ambulanslara ulaştırılması, haberleşmenin sağlanması gibi görevleri tatbik edecek" dedi.

Karaalp'in konuşmasının ardından çalan sirenle tatbikat başladı ve ekipler sırayla deprem anındaymış gibi başarılı bir tatbikat gerçekleştirdi. Deprem tatbikatında tiyatro oyuncularının yardım çağrıları ile başlayan tatbikat polis ekiplerinin senaryo gereği yağmacıları enkazlardan uzaklaştırması ve yakalaması ile devam etti. Ardından çıkan yangınlara itfaiye ekipleri müdahale etti. Son olarak enkaz altındaki yaralılar kurtarılarak sahra hastanelerine götürüldüler. Tatbikatta, kimyevi maddelerin bulunduğu varsayılan bir binaya özel kıyafetli sivil savunma ekiplerince senaryo gereği müdahale edildi. Oluşturulan çadır kentlerde ise Uşşak Aşevi vatandaşlara sıcak yemek ikramı yaptı. Yaklaşık bir saat süren deprem tatbikatının ardından Vali Mehmet Ufuk Erden ekiplere teşekkür etti. - UŞAK

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Denizli Antalya Uşak Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title